Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Diák sportnapot rendeztek Vásárhelyen

3D nyomtatóval készített emléktáblát vihettek haza a kollégista diákokból álló csapatok.

Március 24-én, immár második alkalommal rendeztek a sportnapot a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum hódmezővásárhelyi, makói és csongrádi kollégiumában lakó, valamint a szentesi Terney Béla Kollégiumban lakó, HSZC-s iskolába járó diákjainak részvételével. Azzal a céllal, hogy a HSZC kollégista diákjainak különböző sportmozgásokban versenyzési lehetőséget biztosítsanak, valamint, hogy a HSZC-s kollégiumok közötti közösségi érzést erősítsék.

Versenyszámok: kispályás foci, asztalitenisz, sakk, valamint erőemelés lányok és fiúk részvételével. A rendezvény a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum támogatásával valósult meg, így a csapatokat nevezési és étkezési díj nem terhelte. Az együtt töltött idő és a közös sportolás öröme mellett a diákok kupát, érmeket és ajándékot is kaptak. Különleges meglepetésként a kollégiumban működő Digitális Közösségi Alkotóműhelyben 3D nyomtatóval készített emléktáblát vihettek haza a csapatok.

A Sportnap egy új versennyel a fekve nyomással kezdődött, ahol külön versenyeztek a fiúk és a lányok. A lányok 15 kg-os súly fekve nyomásával mérték össze erejüket. A legtöbbször (152-szer!) Barta Éva tolta ki a súlyt, mellyel a dobogó legfelső fokára állhatott. Ezt követően a fiúk már az általuk meghatározott súlyok kinyomásával próbálkoztak. A legerősebb embernek Rekiczki Gusztáv bizonyult. A szellemi sport is képviseltette magát, így a sakktáblák bajnokait is felavattuk: Pintér Alexandra Szentesről, míg Kóti Zsombor Csongrádról érkezett, hogy bajnoki címmel távozzon. A ping-pong is nagy sikernek örvendett, ahol mindenki mindenkivel játszott, így alakulhatott ki a végeredmény Juhász Ramóna és Fülöp Tamás győzelmével. A műfüves pályán a makóiak remekeltek, hiszen mind a fiúk mind a lányok az első helyen végeztek.

Az összesített csapatversenyben a Cseresnyés Kollégium nyerte a győzelemért járó kupát!

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!