Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

A bíróságról telefonált, hogy bomba van az épületben

Vádat emelt a Szegedi Járási Ügyészség az ellen a nő ellen aki a Szegedi Törvényszékről azzal hívta fel a rendőrséget, hogy bomba fog az épületben.

A vádirat szerint a vádlott tavaly december 7-énn 10 óra körül a törvényszék Széchenyi téri portáján tartózkodva a mobiltelefonjáról hívta fel a rendőrség ügyeletét, álnéven bemutatkozva azzal, hogy felrobbantja az épületet, majd bontotta a vonalat. A kivonuló rendőrök az épületet átvizsgálták, bombát nem találtak. A kutatás ideje alatt a bíróság és az ügyészség 245 dolgozójának a munkájukat megszakítva, valamint az ügyfeleknek kellett elhagynia az épületet, egészen délután egy óráig – derült ki a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség sajtóközleményéből.

A járási ügyészség a nőt minősített közveszéllyel fenyegetés bűntett elkövetésével vádolja. Az ügyészség mértékes indítványában 1 év 2 hónap börtönbüntetés kiszabását indítványozta a vádiratban arra esetre, ha a vádlott az előkészítő ülésen beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról.

A vádemeléskor letartóztatásban levő vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Vegyen velünk lendületet! 600×600 -1

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!