Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Vádat emeltek a települési képviselő ellen

A jogszerű rendőri intézkedés miatt indulatossá vált, majd több hivatalos személlyel is dulakodott.

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség közúti veszélyeztetés és hivatalos személy elleni erőszak miatt emelt vádat a letartóztatásban lévő Szabó Bálint Gábor, szegedi önkormányzati képviselő ellen a Pesti Központi Kerületi Bíróságon.

A vádirat szerint Szabó Bálint Gábor 2022. szeptember 21-én délután, Budapesten, személygépkocsijával – több közlekedési szabályt is súlyosan megsértve – egy rendőrségi konvoj tagjait a személyvédelmi feladatuk ellátásában, a szolgálati járműben utazók és mások testi épségét közvetlen veszélynek kitéve akadályozta.

Szabó Bálint Gábor ugyanezen a napon este társaival megjelent a Budai Várban, hogy az általa korábban bejelentett demonstráción részt vegyen. A helyszín és a rendezvény zavartalanságának biztosításában részt vevő rendőrök intézkedést kezdtek a rendezvény egyik résztvevőjével szemben, aki az önkormányzati képviselő részére lefoglalni kívánt parkolóhely miatt szóváltásba keveredett egy másik gépkocsivezetővel.

A jogszerű rendőri intézkedés miatt Szabó Bálint Gábor indulatossá vált, azt kiabálta, hogy csak kényszerintézkedés hatására fogja hagyni, hogy ismerősét elvigyék a helyszínről, majd felszólította társait, hogy élőlánccal akadályozzák az előállítást.

Az előállítás meghiúsítása érdekében Szabó Bálint Gábor több hivatalos személlyel is dulakodott, erőszakos magatartásával hosszú percekig akadályozta a jogszerű rendőri intézkedést.

Szabó Bálint Gábor a fentieket követően az intézkedő rendőrökhöz közel hajolva – a kezében tartott mobiltelefonnal felvételt készítve – üvöltve „mocskos állatoknak”, „mocskos rendőröknek” nevezte őket.

Az ügyészség vádiratában azt indítványozta, hogy a büntetlen, de jelenleg több büntetőeljárás hatálya alatt álló önkormányzati képviselőt a bíróság halmazati büntetésül ítélje végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre, és járművezetéstől eltiltásra – közölte az ügyészség.

vmc_kozlemeny

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!