Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Mindszent éjszakai közvilágítás nélkül

A helyi képviselő-testület döntése alapján január 14-e óta – bizonytalan ideig – éjfél és hajnali 4 óra szünetel a közvilágítás a kisvárosban. A képen: A Szatócstól a központ fele halad egy jármű.

A döntést a testület azzal indokolta, hogy: „A korlátozás időtartamát 00.00 – 04.00 óra közötti idősávban határoztuk meg, amely idősávban a lakosság közterületi mozgása a legalacsonyabb.”

A COOP üzlet fényei a Kiss Ernő utcában. Fotó: Facebook

Hozzátették: „2022-es év végén képviselő-testületünk nehéz, de a város működésének stabilitása érdekében nélkülözhetetlen döntéseket hozott meg. A különösen az energiaköltségek rendkívüli mértékben történő emelkedése következtében elfogadott költségracionalizálási tervben több olyan intézkedés is szerepelt, amelynek bevezetésére egyelőre nem került sor, figyelembe véve a lakosság közszolgáltatásokkal valamint az ezen felüli úgynevezett jóléti szolgáltatásokkal történő ellátásának fontosságát, ezen ellátások mindennapi életkörülményekre gyakorolt hatását.

Így jelenleg is biztosított településünkön a háziorvosi ügyeleti ellátás, amelynek további fenntartására a jogszabályok adta lehetőségeken belül és időpontig mindenképpen törekszünk. A mindszenti időskorúak otthonának helyben történő további működését is sikerült egyelőre biztosítanunk, valamint a vérvételek hódmezővásárhelyi kórház laboratóriumán kívüli, településünkön történő elvégzéséért sem szükséges egyelőre térítési díjat fizetni.

Az energiaköltségek csökkentését célzó döntések körében kerestük annak a lehetőségét is, hogy a közvilágítás vonatkozásában ez eddigi világított időszak milyen formában csökkenthető, amely a lakosság biztonság érzetét nem csökkenti, a közlekedési balesetek kockázatát sem növeli.”

Aki azóta nem járt a szomszédos településen, olvasói fotó alapján beláthatja, hogy Vásárhely miért hozott hasonló döntést, mint Mindszent.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!