Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Márki-Zay Péter: Egyértelmű, hogy diktatúrában élünk

Hosszú interjút készített az Index Márki-Zay Péterrel, Hódmezővásárhely polgármesterével. Az alábbiakban a beszélgetés rövid összefoglalóját közöljük, az interjú pedig itt olvasható teljes egészében.

A Mindenki Magyarországa Mozgalom vezetője, Hódmezővásárhely első embere többek között leszögezte: Mozgalmából azért kell pártot létrehozni, mert létezik egy széles társadalmi réteg, amelynek tagjait sem a kormánypárt, sem a jelenlegi ellenzék nem tudja megszólítani. Bár a bírósági bejegyzés még sokáig eltarthat, a párttá alakulás előbb-utóbb megtörténik.

Márki-Zay Péter beszélt arról, is, hogy nyomasztó pénzügyi fölénye van a Fidesznek az ellenzéki pártokhoz képest, hiszen ők tavaly a parlamenti választás előtt 3,5 milliárdból kampányoltak, ez annyi pénz, mint amennyit a Fidesz most januárban elfüstölt a 97 százalékos plakátkampányára, amely szerint az Oroszország ellen hozott szankciók nem működnek. Véleménye szerint az ellenzéki pártokat a finanszírozáson keresztül tudja zsarolni a kormány.

A polgármester egyértelművé tette, hogy szerinte diktatúrában élünk. Azt is hozzátette: Ma a Fidesz propagandamédiájával, anyagi erőfölényével és szinte naponta változó jogszabályaival szemben az ellenzék teljesen reménytelen helyzetben van. Orbán Viktor ellenzéki pártok nélkül is tökéletesen tud kormányozni, vagy csinál magának egyet, mint például a Mi Hazánkat.

Az ellenzék megosztottságát az is súlyosbítja, hogy szerinte Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor a háttérben folyamatosan alkudozik, és szerinte a DK vezetője becsapja saját párttársait is.  A Mindenki Magyarországa Néppárt kizárólag az EP-választáson indulna. Az önkormányzati választásra ott van az MMM, ott vannak a civilek. Márki-Zay Péter szerint az önkormányzati választásnak nem a pártokról kellene szólnia.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!