Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Három napig urizált a más bankkártyájával

Majd hárommilliót vert el a lopott bankkártyával az a 40 éves nő, aki ellen most emeltek vádat.

A Kaposvári Járási Ügyészség információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat azzal a negyvenes éveiben járó nővel szemben, aki a sértettől jogosulatlanul megszerzett bankkártyával néhány nap alatt közel 3 millió forint költött el.

A vádirat lényege szerint a nő rendszeresen megjelent a vele kapcsolatot nem kereső, idős, német állampolgárságú sértett balatonszemesi házában, és igyekezett a férfival baráti kapcsolatot kialakítani.

Egy idő után a sértett bizalmába fogadta a vádlottat, aki ezt kihasználva az egyik látogatása alkalmával megszerezte a férfi bankkártyáját, és az ahhoz tartozó PIN-kódot is. A vádlott a bankkártyát jogosulatlanul felhasználva alig három nap alatt 2,8 millió forintot költött el a sértett bankszámlájáról, melynek során közel félmillió forintot fizetett egy barkácsáruházban, 400.000 forintot meghaladó összegért vásárolt műszaki cikkeket, illetve 50.000 forintot költött dohányárura és 150.000 forintot ékszerekre.

A sértett – mivel nem volt szüksége rá – csak napokkal később vette észre a bankkártya eltűnését, de miután rájött a bűncselekményre, a számlavezető osztrák pénzintézetnél azonnal letiltatta azt.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában a nővel szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására és a sértett kárának megtérítésére tett indítványt – közölte az ügyészség.

vmc_kozlemeny

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!