Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Új honvéd középiskola építése helyett a Corvin épületére vetett szemet a Honvédelmi Minisztérium

Nincs hír a Modern Városok Programjában is szereplő vásárhelyi új honvéd középiskola és kollégium építéséről, viszont a Honvédelmi Minisztérium már vizsgálja, hogy a Corvin épületébe költözhetnének-e 2024 őszétől a városban tanuló kadétok.

Nagyberuházás helyett a költségkímélőbb költözés lehetősége merült föl a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium hódmezővásárhelyi intézményegységének jövőbeni elhelyezése kapcsán. Mint arról tavaly októberben beszámoltunk, a szaktárca ugyan kiírta a közbeszerzést az új vásárhelyi honvéd középiskola és kollégium építésére, ami az Ady Endre utca 41-43. szám alatti ingatlanon valósulna meg, egyelőre nincs információ arról, született-e bármilyen döntés a több milliárd forintra rúgó fejlesztés kapcsán, holott az intézmény létrehozása már 2017-ben bekerült a Modern Városok Program vásárhelyi projektjeit felsoroló kormányhatározatba. A versenyeztetési eljárásra november 14-ig lehetett jelentkezni, de eredményt még nem hirdettek.

A napokban arról cikkezett a Délmagyarország, hogy a Corvin technikum épülete lehet az új oktatási helyszín, ahol 2024 őszétől képzik majd azokat a kadétokat, akik jelenleg a helyi laktanya régi nőtlen szállójának felújított épületében laknak, illetve a Gregus Máté Technikum épületében tanulnak. A lapnak azt írta a Honvédelmi Minisztérium sajtóosztálya, hogy „mivel a jelenlegi oktatási helyszín hamarosan szűkössé válik, ezért a színvonal megőrzésének érdekében nagyobb épületet kell keresnünk. Lehetséges megoldásként a Corvin iskolájának épületét egy szakértői bizottság látogatta meg. A végleges helyszínről döntés még nem született, több lehetőséget is vizsgálnak a szakértők.”

Az oktatóhelyen az első tanévben két osztály indult, jelenleg harmincnyolc első évfolyamos kadét tanul náluk. A megyei lap arról is írt, hogy a Kratochvil honlapján megtalálható felvételi jegyzék alapján Vásárhelyen 78-an szeretnének bejutni a technikumi, 52-en a gimnáziumi képzésre. Előbbire 25 főt vesznek fel, és 15-en kezdhetnek majd a gimnáziumi szakon.  

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!