Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Sárgaborsó gulyást és süteményt osztottak a Tarjáni Olvasókörben

Hetvenen helyben fogyasztották el az egytálételt és a puncsszeletet, a többiek pedig hazavitték az ebédet.

Ma délben a Tarjáni Olvasókörben, azaz a Sutuban folytatta az ingyenes ételosztási akcióját a Mindenki Magyarország Mozgalom és a Tiszta Vásárhelyért. Az ötödik – kéthetente mindig más-más helyszínen zajló osztáson – sárgaborsó gulyással és puncs szelettel, no meg az ilyenkor immár szokásos élőzenével lepték meg a rászorult felnőtteket és gyerekeket.

– Életemben először jöttem el ilyen alkalomra, korábban nem tudtam hasonlóról. Hatvannégyezer forint a havi jövedelmem, annak felét levonja minden alkalommal a végrehajtó, így havi harminckétezerből kell valahogy meglennem, úgy, hogy ebből nem győzöm fizetni a lakbért – árulta el Oláh István, akinek nagyon ízlett az ebéd. Hozzátette: az önkormányzattól kap ételutalványt, így nem éhezik.

Oláh Istvánt az önkormányzat élelmiszerjegyekkel is segíti., miután a végrehajtó viszi el 64 ezres nyugdíja felét

Az ételt ezúttal is sűrűre főzték, így a tányérokba, majd az ételhordókba is tartalmas adagok kerültek. Azok, akik sorban állva úgy döntöttek, hogy helyben ebédelnek, szépen leültek az olvasókör nagyterme asztalaihoz, s ott – zeneszó mellett – költötték azt el. Akadt, aki a kenyere héjával alaposan ki is törölte a tányérját.

 – Elhoztam a hétéves unokáimat is, mert a szüleik ma is dolgoznak, így ilyenkor nálam vannak a lányok, így közösen jöttünk ide ebédelni. Nem voltam még ilyen alkalmon egyszer sem, erről egyébként egy szórólapon olvastam – mondta a havi százhúszezer forint nyugdíjból élő László Ferencné, aki azt is elárulta, hogy az olvasóköri rendezvényekre is gyakran eljár.

A mai ételosztást is támogatók segítségével rendezték, a gulyásba valót névtelenséget kérő, Tarjánban élő támogató(k), a puncs szeletet pedig a Sarokház cukrászda biztosította.

A következő ételosztást is két hét múlva, húsvét vasárnapján rendezik, amikor is a gyerekeket külön is meglepik.

Márki-Zay Péter polgármester most is a kondér mellé állt, hogy azt ételt kiossza. Azt mondta, nem véletlen teszi, ez tulajdonképpen fogadóóra is. – Mi a magunk szerény eszközeivel igyekszünk a szegényeknek segíteni – fogalmazott.

Aki részt vett az ételosztáson, egyébként nem csak jóllakottan és/vagy teli ételhordóval távozhatott, de ha kedve volt ruhákat, sőt könyveket is válogathatott magának.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!