Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Csongrád-Csanád megye lakosságának már csak nyolcadához jutnak el a Délmagyarország hírei

15 ezer alá esett 2022 végére a kormánypárti napilap eladott példányszáma.

A nyomtatott sajtótermékek 85 százaléka a kormánypárti hírmédiához tartozik – írta gyűjtése nyomán korábban az Átlátszó. Ebbe a körbe sorolandó a Csongrád-Csanád megye egyetlen napilapja, a Délmagyarország is, amelynek értékesített példányszáma tovább zuhant az elmúlt év végére.

Egy negyedév alatt ezerrel – 15 577-ről 14 585-re – csökkent a naponta eladott lapok száma a Magyar Terjesztés-ellenőrző Szövetség legfrissebb adatai szerint.

A tendencia egyébként országos. Az Átlátszó arról írt a napokban, hogy újabb mélypontot élt meg 2022-ben a hazai nyomtatott sajtó: soha nem vásároltak még aktívan olyan kevés példányt, mint az előző év második félévében.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság tavaly ősszel kiadott elemzése szerint a Délmagyarország online 37 ezer olvasóhoz jutott el 2021-ben, ami azt jelenti, hogy a megye 393 ezer lakosának mindössze nyolcada olvasta valamilyen formában  Csongrád-Csanád megye legpatinásabb hírforrásának nyomtatásban vagy az interneten megjelent információit.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!