Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Magyarországot nem hívták meg a demokráciacsúcsra

Ezúttal is hiányzik az Egyesült Államok által idén másodszor megszervezett demokráciacsúcs meghívottjainak listájáról Törökország és Magyarország – számolt be róla a Népszava.

A lap cikke szerint a Biden-adminisztráció 121 ország vezetőit várja a március 28–30. közötti, személyes és virtuális eseményeket is magába foglaló tanácskozásra, amelyen a tekintélyuralmi rendszerek elleni küzdelemről, a korrupció elleni harcról és az emberi jogok támogatásáról lesz szó.

Magyarország távol tartásának az okáról a Népszava kérdéseket küldött az Egyesült Államok budapesti nagykövetségének, amely megerősítette, hogy a Fehér Ház nem hívta meg Magyarország kormányát a március végén tartandó demokrácia-csúcstalálkozóra.

A nagykövetség szóvivője közölte, hogy az eseményen résztvevő 121 külföldi partnert a kormányuknak a demokratikus elvek előmozdítása melletti elkötelezettsége alapján hívták meg. Hozzátette, Magyarország kormánya aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy nem kapott meghívást a csúcstalálkozóra, további információkért pedig Orbán Viktor kabinetjéhez irányították a lapot.

Vegyen velünk lendületet! 600×600 -1

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!