Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Elkezdődött a tavaszi környezetrendezés

Hódmezővásárhelyre is megérkezett tavasz, a városgondozás munkatársai is kihasználják a jó időt és rendbe teszik a zöldfelületeket. Három csapattal és teljes kapacitással indult el a fűvágási szezon a városban.

Az elmúlt napokban többek között Újvárosban, a Mártélyi- és a Bodzási úton dolgoztak. Munkájukat a Városgondozás Hódmezővásárhely oldalon nyomon követhetik és ezen a felületen jelezhetik is az ezzel kapcsolatos észrevételeiket – erről is beszélt Márki-Zay Péter polgármester a VTV Időben című műsorában:

,,Van egy felület az önkormányzatnál, ahol mindenki megteheti ezeket a bejelentéseket. Kérem, hogy szóljanak nekünk, hogy ha bárhol, akár szemét, akár fűnyírási, akár egyéb probléma van. A városháza munkatársai rajta lesznek, hogy ezt javítsák. A fűnyírás az valóban elindult, itt a tavasz, kell máris füvet nyírni, ezt lehet is mondani. Nagy erőkkel indultunk neki, többek között azért, mert tudjuk, hogy ilyenkor nagyon rövid idő alatt nagyon gyorsan nő, még ilyen aszályos időszakban is. Ilyenkor tavasszal gyors növekedés van, úgyhogy kicsit megelőző jelleggel is már most próbáljuk rendbe tenni a területeket. Hogy aztán ezzel a csapattal is, hiszen ma már nincs 800 közmunkás, mint 10 évvel ezelőtt, tehát ezzel a nagyon szűk csapattal, 50-60 közmunkás akik inkább szemetet szednek és nem füvet nyírnak és a fizetett fűnyíró embereink azok szépen mindenhova odaérnek.

Ilyenkor tavasszal nagyobb fű várható, de ahogy tavaly nyáron is, ez egy rövid időszak után elmúlik. Ugyanaz igaz majd a szúnyogokra is természetesen, ilyenkor mindenki panaszkodik arra, hogy sok a szúnyog, magas a fű, ez néhány, egy-két hónapos időszak körülbelül és utána ezeken is úrrá leszünk, mint minden évben. És egyébként mint minden más város, Vásárhely nem különbözik ebben. Talán inkább jobbak vagyunk, nem véletlenül a vásárhelyi lakosok voltak a legelégedettebbek a 25 megyei jogú város közül a környezetük állapotával és erre a város minden munkatársa büszke lehet.”

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!