Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Megverte a törököket és kijutott a tornára a magyar női válogatott

A magyar női asztalitenisz-válogatott 3-0-ra legyőzte csütörtökön a törököket a Marczibányi téri Ormai László Csarnokban, ezzel selejtezőcsoportja második helyén végezve kijutott a szeptemberi, malmői Európa-bajnokságra.

    A magyarok a románok mögött lettek másodikak a háromcsapatos csoportban.
    Az Eb-t szeptember 10. és 17. között rendezik.
    Eredmény:
    A1-es csoport:
Magyarország-Törökország 3-0
—————————-
Póta Georgina-Özge Yilmaz 3-2 (-13, 7, 5, -14, 4)
Madarász Dóra-Sibel Altinkaya 3-1 (8, 5, -9, 9)  
Nagyváradi Mercédesz-Simay Kulakceken 3-2 (-6, -9, 11, 9, 9)

Az A1 jelű trióban a magyarok és a törökök is oda-vissza kikaptak a végső győzelemre is esélyes románoktól, így a két csapat egymás elleni eredményei döntöttek a szintén továbbjutó második helyről. Póta Georgináék tavaly októberben meglepetésre 3-1-re kikaptak Isztambulban, így ezúttal legfeljebb egy találkozót veszíthettek eAhogy a törökországi meccsen, Bátorfi Zoltán szövetségi kapitány ezúttal is a Póta (61. a világranglistán), Madarász Dóra (74.), Nagyváradi Mercédesz (238.) triónak szavazott bizalmat, míg a riválist  ugyanúgy Özge Yilmaz (202.), Sibel Altinkaya (81.) és Simay Kulakceken (301.) alkotta.

    Kezdésként Póta alaposan megszenvedett Yilmazzal (202.), előbb 0-1 után fordítania kellett a játszmákat tekintve, majd hiába volt a negyedik felvonásban két meccslabdája is, döntő szettre kényszerült. Ebben aztán már érvényesült a papírforma, s ezzel előnybe kerültek a házigazdák.  
    A második mérkőzés már jóval simábban alakult, mert Madarász ugyan egy szettet elvesztett Altinkayával szemben, összességében kézben tartotta a találkozót, s az újabb győzelemmel a magyarok egy sikerre kerültek a kijutástól.
    A pénteken kezdődő országos bajnokságra az egyes címvédőjeként készülő Nagyváradi októberben nagy csatában megverte Kulakcekent, s most sem maradtak el az izgalmak. Az ellenfél viszonylag simán 2-0-s előnyre tett szert, a magyar játékosnak azonban óriási küzdelemben sikerült egyenlítenie, majd a döntő szettben a győzelmet is kicsikarnia.
    Sikere egyben azt is jelentette, hogy a magyar válogatott biztosan ott lesz a kontinensviadalon, míg a törökök pótselejtezőre kényszerülnek.  
    „A lányok nagyon összeszedték magukat erre a meccsre, le a kalappal előttük” – értékelt Bátorfi Zoltán szövetségi kapitány. „Sűrű a versenynaptár, de most volt néhány napunk, hogy együtt készüljünk, s mindhárom játékos odatette magát. Az utolsó mérkőzésen éreztem, hogy ha Merci fegyelmezetten játssza a saját játékát, akkor tud fordítani. Ezt próbáltam elhitetni vele, s végül sikerült nyernie, bár ez csak egy hajszálon múlt.”
    A csoport végeredménye: 1. (és Eb-résztvevő) Románia 8 pont, 2. (és  Eb-résztvevő) Magyarország 5, 3. Törökország 5
    A magyar és a török csapat között az egymás elleni eredmények döntöttek.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!