Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Törvénymódosítás jöhet, hogy semmilyen szervezet ne kaphasson külföldi kampánytámogatást

A kormány jelenleg egy olyan módosító javaslaton dolgozik, amellyel megakadályoznák, hogy a jövőben a választásokon a jelölő szervezetek külföldről kapjanak kampánytámogatást – erről Gulyás Gergely miniszter beszélt a mai kormányinfón.

Ez jelenleg csak a pártok számára tilos, így lényegében elismerték, hogy a Mindenki Magyarországa Mozgalomra nem vonatkozott a szabályozás a tavalyi választáson, igaz ezt Márki-Zay Péter már számtalanszor elmondta.

Mivel jövő május végén, vagy június elején az európai parlamenti választásokkal egy időben lesznek a helyhatósági voksolások, így a következő két-két és fél hónapban megszülethet az új törvény – fejtette ki Gulyás. Azt szeretnék megakadályozni, hogy a ,,guruló dollárokhoz hasonló botrány” még egyszer ne történjen meg.

Mint az ismert, pár hónapja kiderült, a Mindenki Magyarországa Mozgalom és más szervezetek csaknem 4 milliárd forint támogatást kaptak Amerikából, az Action for Democracytól. Az ügyre beindult a kormánypropaganda (,,guruló baloldali dollárok„) és nemzetbiztonsági vizsgálat is indult, legutóbb pedig az Állami Számvevőszék is beszállt a nyomozásba.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!