Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Egyre több magyar okolja a ,,brüsszeli szankciókat” az infláció miatt

A Publicus Research február 28. és március 6. között, a Népszava számára készített felmérése szerint az emberek immár 63 százaléka okolja az inflációért a brüsszeli szankciókat, míg decemberben még csak 47 százalékuk mondta ezt.

A kereskedők ármegállapítási módszereit március elején a megkérdezettek 77 százaléka okolta, tavaly év végén még csak 63 százalékuk. Ezzel párhuzamosan 86 százalékról 75 százalékra csökkent azok aránya, akik szerint a gyenge forint a felelős az élelmiszerárak gyors emelkedéséért. A kormány gazdaságpolitikáját hibáztatók tábora pedig 74 százalékról 65 százalékra csökkent.

A propaganda pedig nemcsak a kormánypárti szavazókra, hanem a bizonytalanokra és az ellenzékiekre is hatott.

Március elején a Fidesz-KDNP szavazóinak már a 96 százaléka okolta a brüsszeli szankciókat a magas élelmiszerárakért, holott decemberben még csak 85 százalékuk vélekedett így. Tavaly év végén az ellenzékiek még csak 19, a bizonytalanok 38 százaléka tette felelőssé a szankciókat, márciusban már 27, illetve 57 százalékuk.

Az ellenzékiek közül 96 helyett már 99 százalékuk okolja a kormány gazdaságpolitikáját a drágaságért.

A bizonytalanokat és a kormánypártiakat viszont egyre inkább meggyőzi a kormány: körükben 80 százalékról 76 százalékra, illetve 45 százalékról 32 százalékra csökkent a hazai gazdaságpolitikát helytelenítők aránya.

Mint arról tavaly év végén hírt adtunk, az augusztus és november közötti adatok alapján a legjobb 10 közé kerültünk a világon egy inflációs elemzésben és még a háborúban álló Ukrajnában is jobb a helyzet, mint nálunk. Ha Európát nézzük, akkor Magyarország teljesít a legrosszabbul a kontinensen. Mindeközben az állam jól jár: magasabb árak, magasabb áfa.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!