Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Igazi családi program lett a Tavaszköszöntő

Táncoló kisgyerekekkel és a körbe beálló szülőkkel nyitották meg az Árpád utcai tájházban szombaton délelőtt a Tavaszköszöntőt. Ott volt Salamon is, a papagáj.

– Ez a tavaszköszöntő program a költözőmadaraink visszatérésére szerveződött, e köré fontuk a mai alkalmat – mondta Sonkoly Ágnes programszervező.

– Azért jöttünk el erre az alkalomra, mert máskor is voltunk itt a tájházban különféle rendezvényeken. Azokat nagyon szerették az unokáim, tetszett nekik – árulta el Simonné Gabi, aki 7 és 9 éves unokáival érkezett. – Én a madaras program vagyok kíváncsi, mert szeretem a madarakat és a természetet is – közölte a 7 éves Győri Ádám, testvére, a 9 éves Aliz szóról szóra ugyanezt mondta. –

A programban Tokody Béla professzor tartott érdekes előadást a költözőmadarak útvonaláról. A madarászat kellékeit is bemutatta a gyerekeknek, azaz a teleszkópot, a távcsövet, a madárodút. – Lesz madárgyűrűzés is, igaz madarat nem fogunk megfogni és meggyűrűzni, de megmutatom az ehhez szükséges eszközöket. Hoztam a madarak hátára szerelhető jeladót, olyat, mellyel a Dél-Nyugat Afrikába vonuló szalakóták vonulását vizsgáltuk – mondta a Magyar Madártani Egyesület Fajmegőrzési Osztálya munkatársa.

A gyerekek saját maguk is készíthettek – némi segítséggel – igazi fészkelő odút. Beier László különféle madárröp képeket, és az erdő hangját mutatta be.

Volt madaras családi vetélkedőt, magas ágyás készítés Tibor gazdával, de megismerkedhettek az érdeklődő családok, milyen az élet a madarásztáborban.

A gyerekek csuhából készíthettek madarakat, illetve megcsodálhatták Salamont, a színes tollazatú papagájt, a maga valóságában. Ez alapján pedig akár hűtőmágnest is készíthettek.

A legnagyobb érdeklődést és a sikert azonban a Süss fel nap! című gyermeknéptánc műsor aratta, még a program legelején, mely olyan remekre sikerült, hogy a szülők is beálltak a táncosok körébe.

A tájháznál megjelenő tavaszi túrán résztvevő lovasok jóvoltából, s rendkívül szelíd  paripák hátára is felülhettek a bátrabb kisebb és nagyobb gyerekek.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!