Vegyen velünk lendületet! 970×250 -1

Körülkerítik-e a népkerti kőcsúszdát?

Nem. Erre jutott Márki-Zay Péter polgármester az alkotóval, Pannonhalmi Zsuzsa keramikusművésszel tartott megbeszélésen.

Jótékonysági rendezvényeken gyűjtötte össze annak idején a Lázárné Megyeri Zita vezette Tiszta Szívvel Egyesület azt a hétmillió forintot, melyből elkészült a régi népkerti játszóteret felváltó új játszótér, melyre a 2006 nyarán rendezett avatóra került ki a hajó, illetve a Pannonhalmi Zsuzsa Ferenczy-díjas keramikusművész által készített csúszda.

A játszóteret már az avatása évében, majd a következőben is megrongálták, de a legnagyobb médiahabverést az okozta, hogy a csúszda felett eljárt a szabványidő, azaz az már nem felel meg az előírásoknak, ezért játszóeszközként nem lehet használni.

A városi önkormányzat ez ügyben többször is írt levelet a Tiszta Szívvel Egyesületnek, illetve a Tiszta Szívvel Egyesületért Közhasznú Alapítványnak, mely tulajdonában áll a csúszda, kérve az egyesület elnökétől, Lázárné Megyeri Zitától, hogy véleményezze a kőcsúszdával kapcsolatos terveket, esetleg gondoskodjon annak az elszállításáról. Tavaly még azt is felajánlotta a város, hogy segít annak az elszállításban. Csakhogy az önkormányzat egyik levélre sem kapott választ.

Márki-Zay Péter és Pannonhalmi Zsuzsa. Dűlőre jutottak Fotó: Gyorshírszoláglat/Facebook

Márki-Zay Péter ezért az alkotóval, Pannonhalmi Zsuzsával egyeztetett a városházán a csúszda ügyében. A játszótereket érintő szabványok szigorítása miatt ugyanis azt már nem szabad játékelemként használni, csakhogy hiába a kihelyezett tábla, a gyerekek szeretnek rajta mászkálni. A város szeretné azonban megelőzni azt, hogy a kormányhivatal a korábbi években ügybuzgó ellenőrei lezárják játszóteret, ahogy tették ezt egy csavarról hiányzó kupak miatt.

A polgármester és az alkotóművész végül a megbeszélésen a műalkotás körülkerítésének ötletét elvetették. A kőcsúszda sorsa így még nem tisztázódott.

Vegyen velünk lendületet! 600×600 -3

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!