Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

120 ezernél megállt a vásárhelyi földadó ellen indított petíció

Nagy István agrárminiszter szerint „ha a dollárbaloldal egy településen bevezeti ezt az új adót, akkor bármelyik másik baloldali településen is kész lesz bevezetni.” Felmerül a kérdés, miért nem indult aláírásgyűjtés például a hajdúnánási földadó ellen, amit most emelt meg a duplájára a fideszes vezetésű település.

Az agrárminiszter Gödöllőn ma vette át a helyi földadók bevezetése ellen összegyűjtött 120 ezer aláírást. Nagy István szerint ez veszélyezteti a magyar gazdák, a magyar agrárium érdekeit és hátrányos helyzetbe hozza a gazdákat. Megismételte, hogy a földadó az élelmiszerek drágulását okozhatja.

A miniszter oldalán azt is írta, hogy a termőföld nem képezheti adó alapját és ennek jogszabályban is érvényt fognak szerezni – ez alapján például a fideszes Hajdúnánás 44 millió forint bevételtől eshet el.

Az aláírásgyűjtésnek egészen érdekes dinamikája volt. Az indulás után hirtelen 50 ezer aláírásnál jártak, majd három hét alatt megduplázták, a maradék két hétben pedig már csak 20 ezer jött össze. Közben az is kiderült, hogy a falugazdászokat törvénytelenségre biztatva arra utasították, hogy a családtagok neveit is írják oda a petícióra, mert amelyik megyében kevesen írják alá, ott retorziók lesznek.

A vásárhelyi földadóról már számos cikket írtunk, így például, hogy nem a gazdák fizetik, hanem a bérbeadók és hogy a 80 milliós bevételt szociális segélyezésre szánja a vásárhelyi önkormányzat.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!