Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Márki-Zay Péter: Előbb rendszert kell váltanunk ahhoz, hogy utána kormányt válthassunk!

Kedd este Budapesten, a Lurdy házban tartott megemlékezést a Mindenki Magyarországa Mozgalom.

A rendezvényen beszédet mondott Márki-Zay Péter a mozgalom elnöke, Hódmezővásárhely polgármestere, Bod Péter Ákos volt ipari és kereskedelmi miniszter, egykori MNB elnök, Palotás János egykori országgyűlési képviselő, ismert vállalkozó, nemzetközi jogi, pénzügyi szakértő, Nagy Bandó András író, humorista Alpár György Drávaszerdahely polgármestere és Molnár Róbert Kübekháza polgármestere, valamint Schermann Fruzsina, az ADOM diákmozgalom elnöke, aki magánemberként mondott beszédet. Felszólalt a Mindenki Magyarország Mozgalom két elnökségi tagja Bana Tibor volt országgyűlési képviselő, illetve Molnár Tibor pedagógus, keszthelyi önkormányzati képviselő.

Márki-Zay Péter beszédében megemlékezett a 175 éve kirobbanó forradalomról, majd az azt követő bosszúálló, elnyomó és jogokat lábbal tipró Magyarországról. Kihangsúlyozta: ma, 175 évvel később, mégsem a győztes Haynau, hanem a bukott politikus Kossuth Lajos szobrát koszorúzzuk szerte az országban.

„Ébresztő, magyarok, hí a haza! Nincs kicsi és erőtlen, csak magyar hazafiak vannak.” – mondta Márki-Zay Péter.

Elmondta, hogy ismerjük Széchenyi, Kossuth és Deák vitáit, tévedéseit és mulasztásait, ma mégsem ezt őrizzük emlékezetünkben, hanem közös küzdelmük lángját, ezt adjuk tovább nemzedékről nemzedékre. És ahogy a sötétséget legyőzi a világosság, történelmi visszatekintésben úgy győzi le következetesen, minden alkalommal az okos az ostobát, a közös egyénit, az önfeláldozás az önzést, a tiszta a bűnöst.

Márki-Zay Péter szerint „ez a bizonyosság vezérel bennünket ma is.” Kihangsúlyozta, hogy sokan beállnak a sorba, meghajolnak a túlerő előtt. Azt mondta: „hősnek lenni nem kifizetődő”.  

„Ezeréves magyar történelmünk hősei és a kereszténység mártírjai azonban nem éltek és nem haltak meg hiába. Megtanítottak bennünket arra, hogy van, ami a kényelmünknél, a nyugalmunknál, a jólétünknél is fontosabb”

Márki-Zay szerint ez nem más, mint a szabadság.

Az MMM elnöke azt mondta:

„Ébresztő, magyarok! Leroskadtunk, elaludtunk. „Mint oldott kéve”, külön-külön elveszünk, de együtt erősek vagyunk. Ébresztő, magyarok, hí a haza! Nincs kicsi és erőtlen, csak magyar hazafiak vannak.”

Bár a hatóságok gátolják a Mindenki Magyarországa Néppárt létrejöttét, a szervezők a helyszínen bejelentették, hogy elindították az előregisztrációt, amit bárki megtehet az https://mindenkimagyarorszaga.hu/eloregisztracio oldalon.

A teljes beszéd Márki-Zay Péter honlapján olvasható, a megemlékezés közvetítését itt nézheti vissza.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!