Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Az „Év tűzoltója” címet Olasz Pál érdemelte ki

Tizenhat éve dolgozik Vásárhelyen az önkormányzat által kitüntetett lánglovag, aki egy robbanást is megelőzött bátor fellépésével.

Olasz Pál tűzoltó főtörzsőrmester 2007. július elseje óta teljesít szolgálatot a Hódmezővásárhelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság állományában. Az eltelt 15 év szolgálata során folyamatosan bizonyította rátermettségét.

Több nagyobb tűzeset felszámolásában és bonyolultabb műszaki mentések végrehajtásában vett részt, ahol a tűzoltás és műszaki mentés során tanúsított magatartása, szakmai ismerete, bajtársai számára is követendő példaként szolgál. Ilyen eset volt, mikor Hódmezővásárhelyen kigyulladt egy kétszintes lakóépület kazánháza. A főépülettel egybeépített kazánházban terjedő tűz oltása közben Olasz Pál a helyiségből élete kockáztatásával egy tűzoltó bajtársával közösen egy acetilén és egy oxigénpalackot hoztak ki.

Kiemelkedő helytállása, különösen bátor, az életének és testi épségének közvetlen veszélyeztetésével járó magatartása elismeréséül Bátorságért érdemjel kitüntetést adományozott a Belügyminiszter úr. Tagja volt a 2022. évben megrendezett Országos Tűzoltó Szakmai Vetélkedőn előkelő helyezést elért Hódmezővásárhelyi Hivatásos Tűzoltó parancsnokság csapatának.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!