Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

A Szőnyisek is megemlékeztek nemzeti ünnepünkről

Nekünk minden napunk egy március 15-e, hiszen mi, reformátusok a megújulás, a szabadság és az újrakezdés emberei vagyunk – hangsúlyozta a Szőnyi Benjámin Református Általános Iskola igazgatója kedden azon az ünnepi áhítaton az ótemplomban, ahol a diákok az 1848/49 es forradalom és szabadságharcról, valamint a 200 éve született Petőfi Sándorról is megemlékeztek.

A Szőnyi Benjamin Református Általános Iskola kórusa énekszóval zengte be tegnap is az ótemplomot, a reggeli áhítatott azonban a március 15-ére való megemlékezés tette igazán különlegessé.

,,Minden napunk egy március 15-e tud lenni, hiszen mi református emberek a megújulás, a szabadság és az újrakezdés emberei vagyunk. Még akkor is, hogyha vannak időnként völgyek, bízunk abban hogy a hegyhátakra és az ormokra is feljutunk. Én ezt gondolom erről a forradalmi március 15-éről és ezt törekszem a gyerekeknek is örökíteni az iskolánkban”

– fogalmazott a Vásárhelyi Televízónak Gilicze Judit, az iskola igazgatója.

Az iskola 5. és 7. osztályosai versekkel és drámai jelenetekkel is megidézték az 1848-49 es forradalom és szabadságharcot, illetve a 200 éve született Petőfi Sándort.

,,Nekem a szabadság jut eszembe és hogy nagyon szép verseket írt és hogy neki köszönhetjük igazából, hogy azt mondjuk amit akarunk és azt csinálunk amit akarunk”

– mesélte a VTV-nek Papp Vanda, az iskola diákja.

,,Én a költői tehetségét nagyon is elismerem. Meg nagyon sok verset tanultunk már az elmúlt tanulmányaink során Petőfiről, Arany János barátságát, Szendrey Júliáról írt szerelmes verseitől kezdve a szabadság legvéresebb verseny keresztül”

– árulta el a stábnak Kiss Bátor Koppány.

Petőfi Sándor nem csak most kapott főszerepet, hanem az emlékéhez egész rendezvénysorozatot épített az iskola, még képzőművészeti pályázatot is hirdetett. A legszebb alkotásokat az ótemplomban az egész intézmény megcsodálhatta, hiszen itt gyűlt össze a Szőnyi Benjámin Református Általános Iskola három telephelyének mind a 450 tanulója és pedagógusa.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!