Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Hódmezővásárhely utcáiról idén már több, mint húsz cicát ivartalaníttattak az állatvédők

Egyesületünk egyik legfontosabb célkitűzése az utcán élő, gazdátlan, hajléktalan, beteg cicák ivartalaníttatása és gyógyíttatása. Idén is folytatjuk ezt a programot és örömmel számolhatunk be arról, hogy már több, mint húsz cicát ivartalaníttattunk idén – tájékoztatta a Hódpresst Balogh Ernő.

A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületének elnöke úgy fogalmazott: ezeknek az állatoknak ők az utolsó reményük, hiszen sokszor az ivartalanítás miatti befogás alkalmával derül fény súlyos betegségükre. Több daganatos vagy épp kiszáradt cicát mentettek már meg így a helyi KoviDoki állatorvosi rendelő együttműködésével – hiszen a túlszaporulat megakadályozásán túl céljuk a befogott egyedek meggyógyítása is.

Hódmezővásárhelyen egyébként hosszú évek óta problémát okoz a kóbormacska kérdés, de immáron több, mint tizenegy éve képviselik ezeknek az ártatlan bársonytalpúak érdekeinek védelmét, támogatását és segítését. Legutóbb, segítőik közreműködésével Szegedre az állatklinikára utaltak be sürgősségivel egy beteg cicát, hiszen az ő élete is egy hajszálon múlott. Kormi nem tudott enni, inni, ki volt száradva és egy súlyos betegség lett nála diagnosztizálva. Van, amikor a legutolsó pillanatban érkezik a segítség, de mindig arra törekszenek, hogy a leghumánusabb eljárással segítsék az állatokat.

,,Nagy örömünkre szolgál, hogy már sok éve a svájcban élő, Susy Utzinger alapítványa mellénk állt és segíti a munkánkat, többek között a hajléktalan állatok ivartalanítását, ellátását. Hatalmas nagy szükség van a civil állatbarátok támogatására is, hiszen nélkülük nem tudjuk folytatni ezt a nélkülözhetetlen és fontos tevékenységet”

– fogalmaztak.

Jelenleg a menhelyünk lakóinak és támogatottainknak összesen 30 kg macska szárazeledelre lenne szükségük és 100 kg macskaalomra. Aki átutalással segítené védenceiket, az a 0700158-67637539-51100005-ös számlaszámukra utalva tud adományozni. Bővebb információ az elnok@hmvhelyiallatvedok.eu e-mail címen keresztül kérhető, vagy a Facebook közösségi oldalukon üzenetben.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!