Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Buszon randalíroztak, piacon önbíráskodtak és valaki kispuskával fenyegette volt élettársát

Igencsak eseménydús volt a hét vége.

Két testvér és barátjuk még március 6-án délután szálltak fel a szegedi Mars téri buszpályaudvaron egy helyi járatos buszra, melyen aztán hangoskodtak és megbotránkoztató magatartást tanúsítottak. A buszon levő két jegyellenőr felszólította őket, hogy hagyják el a járművet, mire a gyanúsítottak leköpték, megütötték, a buszról lerángatták és megrugdosták a sértetteket, 8 napon belül gyógyuló sérüléseket okozva nekik.

A múlt pénteken a Mars téri piacon egy helyi lakos követelte hangosan testvérétől és annak barátjától 4 ezer forintja megadását. A sértettek a piac biztonsági őreitől kértek segítséget, de ez sem tartotta vissza a gyanúsítottat attól, hogy a sértetteket több alkalommal, nagy erővel megüsse, lebirkózza, 8 napon belül gyógyuló sérüléseket okozva nekik. A többszörösen büntetett előéletű, visszaeső gyanúsított menekülése közben egy harmadik személyt is bántalmazott.

A megyei főügyészség hétvégi ügyelete elé került annak vármegyebeli faluban élő férfinak az ügye is, aki közel 20 éven át hetente bántalmazta az élettársát, majd miután a kapcsolatuk a tavalyi év végén megszakadt, azzal fenyegette meg, hogy lelövi. Hogy a fenyegetésének nyomatékot is adjon, a férfi március 9-én kora délután az élettársa lakásában egy lőfegyvert fogott a sértettre és megkérdezte, hova lőjön. A nő feljelentésére a kapcsolati erőszak bűntette miatt indult eljárásban a rendőrök megtalálták és lefoglalták a többszörösen büntetett előéletű férfinél az engedély nélkül tartott kispuskát és a hozzá tartozó hangtompítót.

A főügyészség a jegyellenőrök bántalmazása miatt közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt indult eljárásban a visszaeső gyanúsítottak letartóztatását a szökés, elrejtőzés, az eljárás meghiúsítása, valamint a bűnismétlés veszélye okán indítványozta. Az önbíráskodás bűntettét elkövető férfi, valamint a lőfegyvert engedély nélkül tartó és az élettárását zaklató gyanúsított letartóztatásának elrendelésére is ugyanezen okok miatt tett indítványt.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!