Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Két szociális szövetkezetből is ki kíván lépni Mártély

A döntést a március 13-i képviselő-testületi ülésen hozhatják meg.

A magas energiaárak és az infláció miatti költségnövekedés az önkormányzat terheit jelentősen megemelik, ezért azokat a tevékenységeket, amelyek a nem kötelező feladatok ellátását szolgálják ebben a helyzetben, a háttérbe kell szorítani. Erre tekintettel merült föl az önkormányzat kilépési szándéka mindkét szövetkezetből – olvasható az Ambrus István polgármester által jegyzett előterjesztésében, amelynek megtárgyalását hétfői ülésén tűzi napirendjére a település képviselő-testülete.

Arra vonatkozóan, hogy anyagilag pontosan mennyi könnyebbséget jelent a település számára a kilépés a Gyümölcsöző Mártélyért Szociális Szövetkezetből, illetve a Mártély Kincsei Szociális Szövetkezetből, nem tesz említést a javaslat.

A céginformációs adatok alapján a Mártély Kincsei Zöldség- és Gyümölcstermesztő és Feldolgozó Szociális Szövetkezetet 2021-ben alapították, és abban az évben semmilyen gazdasági bevétele nem volt. A Gyümölcsöző Mártélyért Szociális Szövetkezet 2015-ben jött létre, de az elmúlt években érdemi forgalmat nem bonyolított.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!