Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Decemberig van működési engedélye a mindszenti idősek otthonának

A mindszenti idősek otthonába látogatott kedden Márki-Zay Péter, a kistérségi társulás elnöke. Az intézményt tavaly a bezárás veszélye fenyegette, ez ellen a település lakói demonstráltak és pénzgyűjtési akciót is indítottak.

A polgármester akkor azt a felajánlást tette, hogy ha a mindszenti önkormányzat nyitva tartja az idősotthont, akkor ő jelképesen saját pénzéből is hozzájárul az üzemeltetéshez. Emellett Vásárhely továbbra is kész otthont adni a mindszenti időseknek.

,,Én már akkor is felajánlottam a hódmezővásárhelyi önkormányzat segítségét ahhoz, hogy a közös kistérségi társulásunkban lévő Idősek Otthona Vásárhelyen befogadja szükség esetén az itt lakó időseket, illetve az itt dolgozó embereket. Tehát átmenetileg akár létszám fölötti embereknek is munkát adunk azért, hogy ne kerüljenek az utcára. Ezt a felajánlásomat erősítettem meg most, megköszönve azt, hogy végül a mindszenti önkormányzat úgy döntött, hogy nem csukja be. Tehát ameddig engedélye van, ami 2023 vége, addig is működhet az idősek otthona, utána ugyanezt a segítséget felajánlottuk”

– fogalmazott Márki-Zay Péter, a kistérségi társulás elnökeként a Vásárhelyi Televíziónak.

Az üzemeltetési engedély tehát az idei év végén lejár. A polgármester a látogatáson hangsúlyozta, hogy a bentlakókat és a személyzetet is szívesen látják Vásárhelyen a Kovács-Küry Idősek Otthonában és a munkavállalókat is tovább foglalkoztatnák.

,,Kilencen vagyunk, plusz a szakmai vezető részmunkaidőben. Öt gondozónő van, három műszakban látják el feladataikat, egy takarítónő, egy mosónő, van egy gazdasági ügyintéző és jómagam, mint intézményvezető ápoló”

– mondta Mihályné Obester Veronika intézményvezető a VTV-nek.

Annak ellenére hogy jelen állás szerint a mindent idősgondozás decemberben véget ér, folyamatosan érkeznek új lakók az intézménybe. Mihályné hozzátette:

,,Jelenleg a mindszenti idősek otthonában 18-an laknak a 21 férőhelyen, felvétel alatt van most három fő. Nyugodtak az idősek, kiegyensúlyozottak, jól érzik magukat, lecsitultak a kedélyek, hála istennek.”

Márki-Zay Péter a látogatáson elmondta, hogy jelenleg a mindszenti önkormányzat nincs jó anyagi helyzetben, így elképzelhető, hogy Hódmezővásárhelyen kell megoldani az idősek elhelyezését.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!