Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

A Legfőbb Ügyészség még nem engedte létrehozni Márki-Zay Péter pártját

A Polt Péter vezette Legfőbb Ügyészség kifogásokkal élt, így a bejegyzés egyelőre nem történt meg és az ügy másodfokra került – adta hírül oldalán Márki-Zay Péter. Pedig előtte a Csongrád-Csanád Vármegyei Bíróság bejegyzésre alkalmasnak találta a Mindenki Magyarországa Néppártot.

Bejegyzésében feltett néhány kérdést, így hogy az elmúlt 13 évben hány kamupárt jelent meg, őket nagyítóval vizsgálta át a Legfőbb Ügyészség (már ha egyáltalán átvizsgálta) és hogyan lehet, hogy ezeknél a mindössze néhány hónapig működő pártoknál sohasem találtak szabálytalanságokat?

Márki-Zay nem érti,

,,hogyan engedhető meg, hogy a választásokat is befolyásoló, a magyar adófizetők pénzén élősködő kamupártokat minden nehézség nélkül be lehet jegyezni, míg tisztességes, alulról szerveződő, valódi képviseletet kínáló pártot a hatalom minden erejével igyekszik megállítani?”

Szerinte ez elfogadhatatlan egy demokratikus jogállamban és ennek a politikai kultúrának véget kell vetni, mint írja: ,,Elég volt abból, hogy a hatalom és az emberei bármit megtehetnek!”

Márki-Zay évértékelő sajtótájékoztatóján elmondta, május elején lesz az alakuló közgyűlésük, ajánlási rendszerrel fognak működni, de már lehet jelentkezni.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!