Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Mentálhigiénés szakmai találkozó Vásárhelyen

Hódmezővásárhelyen rendezi meg a Magyar Mentálhigiénés Szövetség tavaszi konferenciáját Pedagógia és kereszténység, avagy keresztyén pedagógia – a mentálhigiéné szempontjai címmel március 10-én és 11-én – tájékoztatta a Vásárhelyi Médiacentrumot a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség. A szakmai tanácskozás témája a hit(vallás) és a lelki egészség kapcsolata.

A mentálhigiéné szempontjai alapján vizsgálódó munka-konferencia az 1848/1849. évi forradalom és szabadságharc 175. évfordulójára történő emlékezéssel és áhítattal veszi kezdetét Hódmezővásárhelyen március 10-én, pénteken 14 órakor a Református Ótemplomban. Az előadásokon szó lesz Karácsony Sándor (1891-1952), a magyar köznevelés kiemelkedő alakjának ún. viszonypedagógiájáról, a református iskolák ethoszáról, a kereszténység és a lelki egészség erőforrásairól, valamint a „házigazda” Bethlen-gimnázium kulturális emlékezetéről.

A szombati napon a pedagógus szakmai személyiségét és meggyőződéseit feltáról műhelymunkával folytatódik a résztvevők együtt gondolkodása.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!