Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Cégek Piaca Hódmezővásárhelyen

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum vásárhelyi intézményei a hagyományokhoz híven, március 14-re, 9 és 13 óra között ismét megszervezték a Cégek Piaca elnevezésű nagyszabású pályaorientációs rendezvényt a Balogh Imsi Sportcsarnokban.

A program elsősorban az Eötvös József Technikum, a Corvin Mátyás Technikum és Szakképző Iskola, valamint Corvin Mátyás Technikum és Szakképző Iskola Kalmár Zsigmond Szakképző Iskola Intézményegysége duális partnerei, gyakorlati képzőhelyei bemutatkozását teszi lehetővé, de a látogatók megismerkedhetnek a vásárhelyi szakképző intézmények színes szakmakínálatával is.

A szervezők a nyolcadikos, kilencedikes és tizedikes diákokra számítanak, hiszen a nyolcadikosok most „vannak benne” a pályaválasztási folyamatban, a kilencedikes szakképzősök és a tizedikes technikusok pedig duális képzőhelyet választanak maguknak. A diákok megismerkedhetnek választott iskolájuk tanulóival, oktatóival, vezetőségével is, a képzésekről pedig egyaránt közvetlenül szerezhetnek tapasztalatot és információt is. A szakképzésben tanuló végzősök számára is hasznos lehet a cégekkel való találkozás, hiszen kapcsolatot tudnak teremteni majdani esetleges munkahelyükkel.

A nyolcadikosokat kísérő pedagógusok könnyedén beilleszthetik a rendezvényen való részvételt pályaorientációs tevékenységükbe. A szülők információkat szerezhetnek mind a gyakorlati képzésről, mind az elméleti oktatásról.

A szervezők azokat a vendégeket is várják, akik a felnőttképzés iránt érdeklődnek, esetleg most fognak érettségizni és erre épülő szakmát választanának.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!