Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Országos bibliaismereti versenynek ad otthont Hódmezővásárhely

Húsz iskola 32 csapata, mintegy 140 diákkal és kísérőpedagógussal vesz részt e hét végén Hódmezővásárhelyen a Kárpát-medence református középiskoláinak meghirdetett SDG XXIX. Bibliaismereti Versenyen, a háromszáz éves fennállását ünneplő Bethlen Gábor Református Gimnázium szervezésében – tájékoztatta a Vásárhelyi Médiacentrumot a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség.

A több mint száz éves múltra visszatekintő a Soli Deo Gloria Református Diákmozgalmat (SDG) fiatal teológusok alapították a magyar református egyház Trianont követő megújításának céljával. Napjainkban az SDG döntően a református gimnáziumokban fejti ki tevékenységét, elsődlegesen iskolai közösségek létrehozása céljából, valamint közel három évtizede a Szentírásból szerveznek vetélkedőt a magyarországi és a határon túli református középiskolák tanulói számára.

A 2023. évi bibliaismereti verseny március 3-án, pénteken áhítattal és ünnepélyes megnyitóval veszi kezdetét a Református Ótemplomban, majd a Bethlen-gimnáziumban gyorsaságra, kreativitásra és innovatív gondolkodásra építő kalandfeladatokat kell megoldaniuk a csapatoknak. Szombaton délelőtt százkérdéses teszten adnak számot a diákok bibliaismeretükről, ezt követően Hódmezővásárhely nevezetességeit ismerhetik meg a résztvevők: megtekinthetik a százötven éves, muzeális, de máig működő eszközökkel felszerelt gimnáziumi fizikaszertárat, megmászhatják az ótemplom tornyát, valamint a várostörténetetbe kapnak betekintést a Tornyai János Múzeum állandó kiállításain keresztül.

A versenyhez lelkészi, vallástanári fórum is kapcsolódóik, amelyen az iskolai hitéletről tartanak eszmecserét a felkészítő pedagógusok. A két napos megmérettetés eredményhirdetése szombaton délután 1 órakor lesz az ótemplomban.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!