Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Különleges kiállításon vettek részt az Eötvös diákjai

A Body Worlds kiállításon plasztinációs eljárással megőrzött testek között figyelhették meg az emberi szervek szerkezetét és működését a HSZC Eötvös József Technikum 12. A és a 11. A osztályok tanulói – tájékoztatták a Vásárhelyi Médiacentrumot Bacsó Ilona és Krámné Mihály Szilvia osztályfőnökök.

Diákjaik kíváncsian figyelték a csontokat, izmokat, idegeket vagy éppen a dohányzástól megfeketedett tüdőt. A látvány és a szöveges magyarázat elmélyítette, kiegészítette tanulóik anatómiai ismereteit. A tárlat mindenkinek felejthetetlen élményt jelentett, pedig kezdetben kissé idegenkedve szemlélték a kiállított „tárgyakat”, melyek valamikor élő emberek voltak.

Fotó: Hódmezővásárhelyi SZC Eötvös József Technikum

Kirándulásuk másik helyszíne a Terror Háza Múzeum volt, tárlatvezetőjük segítségével jobban megismerték a totális diktatúrák természetét. Átérezhették azoknak a sorsát, akik elszenvedték a kínzásokat, megaláztatásokat. Megnézték a félelemkeltés és kínzás rettenetes eszközeit, a pincebörtön szörnyű körülményeit. Megerősödött bennük az a felismerés, hogy soha nem akarnak olyan világban élni, ahol hiányoznak az alapvető emberi szabadságjogok, és a félelem határozza meg a mindennapokat.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!