Grezsa István: a jövőben idősotthonokat is építhetünk Kárpátalján

,,Lehetséges, hogy a jövőben azon kell majd gondolkoznunk, hogy idősotthonokat is létesítsünk, mivel az idősek nem fognak eljönni az otthonaikból. Emellett napirenden kell, hogy legyen az egészségügy fejlesztése is” – fogalmazott a Mandinernek a Grezsa István, a Kárpátaljai Szövetség elnöke.

A vásárhelyi politikus elmondása szerint az elmúlt hetekben a Rákóczi Szövetség folytatta a magyar humanitárius akciót, melynek keretében ukrán és magyar gyermekcsoportok érkeztek Sátoraljaújhelyre.

A korábbi magyar miniszteri biztos kiemeli, hogy

„a magyar nemzetpolitika mindig jövőt épített: iskolát, óvodát, egyházi intézményeket. Nincs olyan település Kárpátalján, ahol ne gyarapítottuk volna valamilyen formában az ottani közösséget. De lehetséges, hogy a jövőben azon kell majd gondolkoznunk, hogy idősotthonokat is létesítsünk, mivel az idősek nem fognak eljönni az otthonaikból. Emellett napirenden kell, hogy legyen az egészségügy fejlesztése is”

– tekintett a jövőbe. Hozzátette: a térség öt éve indított oltóanyag-ellátása folytatódott, hiszen nemrég újabb adag, korosztályos vakcinát juttattak ki. Emellett a munkácsi kórház gyermekosztályának is vittek orvosi műszereket. „De ezeket az ukrán sajtó elhallgatja” – hívja fel a figyelmet Grezsa.

Arról is beszélt, hogy továbbra is ki van tiltva Ukrajnából, a szankció októberben jár majd le, és a szövetség elnöke úgy tervezi, hogy rögtön az ezt követő első napon kiutazik majd a háború sújtotta országba.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!