Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

TikTok kihívással kezdődött a Cseresnyés farsangja

Felvonult a farsangi állatkert és bemutatkoztak a kollégiumi Macskacsajok is vidám télűzőn.

A Hódmezővásárhelyi SZC Cseresnyés Kollégium farsangi hagyományai egészen a ’70-es évek elejéig visszanyúlnak, amit az egykori diákok által írt és fényképekkel illusztrált naplók is bizonyítanak. A farsang lényegében a tavaszvárás pogánykori ünnepeiből alakult ki, amely szimbolikusan a tél búcsúztatásáról és a tavasz várásáról szól, vagyis a farsang valójában a két évszak küzdelmének jelképes megjelenítése. Igazából a farsangi szokásoknak az volt a rendeltetése, hogy elűzzék a gonoszként számon tartott telet.

A kollégium diáksága is ennek jegyében állította össze a farsangi programot. Előzetesként minden közösség egy TikTok kihívásra kapott meghívót, így készítettek egy vidám, beöltözős, a farsangi hangulatot idéző rövidfilmet, amely a kollégium Tiktok oldalára került fel (@cseresnyes_kollegium). Egy hétig lájkolhatták a nézők, hogy melyik tetszik nekik a legjobban, és ez alapján lett díjazva a legjobb rövidfilm. A délutáni közös farsangi mulatság ezen klippek megnézésével kezdődött, majd pedig minden közösség előadott egy saját produkciót. Az egykori és jelenkori tanárokból összeállt zsűri értékelte, hogy melyik elődadás tetszett a legjobban.

Közösségvezetőjükön elvégzett életmentő beavatkozás sikerét tánccal ünnepelte az elsőként bemutatkozó közösség, majd megérkeztek egyenesen Mohácsról a hangosan csujjogató busók is. Vicces, fergeteges fiesztával végződő produkciót tekinthettünk meg Cigányok a lóvásárban címmel, majd felvonult a farsangi állatkert is, valamint bemutatkoztak a kollégiumi Macskacsajok.

Az eredményhirdetések után a kollégium melletti füves részen megtörtént a kiszebáb égetés, mely a babona szerint megszabadítja az embereket minden bajtól. Ezzel a népszokással varázsoltuk be a tavaszt, és azt kívántuk egymásnak, hogy mindenki jó egészségnek örvendhessen.

Nincsen farsang fánk nélkül! A kollégium kulturális alapítványa minden diáknak egy finom farsangi fánkkal kedveskedett, így jó hangulatban, vidáman zárult a kollégiumi télbúcsúztatás – írta portálunkhoz küldött beszámolójában Pataki Béla diákönkormányzatot segítő pedagógus.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!