Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

A japán nagykövet hallott már a Hódstockról

Városunkba látogatott a japán nagykövet, Márki-Zay Péter polgármester és Berényi Károly alpolgármester fogadták. A nagykövet meglepően tájékozott volt városunkról, azt mondta a Hódstock zenei fesztiválról hallott már.

Otaka Masato japán nagykövet Shinoda Chifuyu másodtitkárral, a japán nagykövetség gazdasági ügyekkel foglalkozó osztályvezetővel és Saito Takumi, a politikai és általános ügyekkel foglalkozó nagykövetségi osztály munkatársával látogatott városunkba.

A japán nagykövet szelfit lő az aulában a polgármesterrel

Márki-Zay Péter polgármester és Berényi Károly alpolgármester fogadta a japán delegációt akiknek rendkívüli módon tetszett a városháza épülete, a díszterem és nagyon értékelték a polgármesteri szoba és a díszterem közötti, a hivatalban csak kistárgyaló néven ismert tárgyalóteremben a portrésorozatot, amely a valaha volt polgármesterek arcképeit sorakoztatja fel a kronológia szerint.

A városvezetéssel a japán delegáció számos témát körüljárt, a gyorshírszolgálat posztja szerint a vásárhelyi diákok japán csere-programja és kulturális együttműködés is felmerült.

A barátfüle nagyon ízlett a japán delegációnak

A városvezetés felvázolta, hogy miért érdemes ide jönnie a japán befektetőknek, ami egyrészt munkahelyeket teremtene, másrészt egy pozitív munkakultúra kialakítását eredményezné. A polgármester elmondta, hogy a tram-trainnel összekapcsolt Szeged révén a biológia területén vagy helyi jellegzetességként a mezőgazdaság vagy a textilipar lehetne figyelemre méltó lehetőség is akár a japán befektetők számára városunkban.

Politikáról is szó esett, a japán nagykövet kiemelten érdeklődött az önkormányzatiság helyzetéről, Hódmezővásárhely helyzetéről.

vmc_kozlemeny

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!