Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Papp Jázmin már ma, Wolf Eszter csütörtökön utazik az Eb-re

Két vásárhelyi tőrvívó is ott lesz a kedden kezdődő kadet és junior Európa-bajnokságon.

Észtország fővárosában, Tallinnban rendezik február 21. és 28. között a vívók utánpótlás kontinensviadalát, és a versenyen ott lesz két vásárhelyi tőröző is. Wolf Eszter – aki a nevelőegyesületéből a Budapesti Honvédhoz igazolt – a juniorok, Papp Jázmin, a Csomorkány SE 16 éves tehetsége a kadet és a junior mezőnyben egyaránt pástra fog állni.

– Nagyon örülök, hogy mindketten kijutottunk, szerintem ez is mutatja, hogy vidéken mennyi munka van, és elég odaadással oda lehet érni innen is. Nem vagyunk egy szobában, nagyon szoros a kapcsolatunk, de mások a szobatársaink – árulta el lapunknak Wolf Eszter. A magával szemben támasztott elvárásokkal kapcsolatban visszafogottan beszélt. – Babonás vagyok, nem szeretek előre esélyekről nyilatkozni. Abban biztos vagyok, ha jól kelünk fel, jól erezzük magunkat, és sikerül kihozni a maximumot magunkból, akkor nagy gond nem lehet.  

– Mindketten pénteken jöttünk haza, egész héten Tatán voltunk edzőtáborban, ott finomítottuk a formánkat. Jazi már vasárnap, én majd csütörtökön utazok ki Tallinnba – tette hozzá Eszter. 

A Magyar Vívó Szövetség tájékoztatása szerint 35 nemzet 1016 vívója indul az Eb-n. Kedden rendezik a kadet női tőr egyéni versenyt, melyben Papp Jázmin érdekelt, csütörtökön a fegyvernem csapatversenyét. Szombaton lesz a junior hölgyek egyéni tőr viadala, itt pástra lép Jázmin és Eszter is, illetve február 27-én a csapatversenyt.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!