Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Gyöngyösi Ferenc büszke a választókerületében élők összefogására

Nagy hangsúlyt fektetett tavaly a város a Csúcsi Olvasókör – mely két körzet közösségi központja – felújítására, s így ezt tartja választókörzete legjelentősebb fejlesztésének Gyöngyösi Ferenc alpolgármester, a 4.számú egyéni választókerület képviselője.

– Amire nagyon büszke vagyok, hogy közösségi összefogással újult meg a parkolója, ami azt jelentette, hogy az önkormányzat állta az építési anyagot: a bazaltkockákat, illetve a sódert, a cementet és ami kellett, azt Sibán László vezérletével az olvasókör tagsága maga építette meg – mondta Gyöngyösi Ferenc. Hozzátette: az önkormányzat jóvoltából újult meg az olvasókör melletti járda és az épület energetikai felújításon is átesett. Akadálymentessé is tették, szintén akadálymentes mellékhelyiség létesült, de kicserélték a nyílászárókat és korszerűsítették a fűtést is.

Nem ez volt az egyetlen fejlesztés, hiszen játszótéri elemet cseréltek a Mester utcai játszótéren is.

– Külön büszke vagyok arra, hogy van egy tettre kész önkéntesekből álló csapat. Várjuk ebben az esztendőben azon idősebb béke-telepiek jelentkezését – a minden postaládába eljuttatott hűtőmágnesen megtalálható a telefonszámon -, akik rászorulnak arra, hogy a házuk előtti zöldterületet rendbe tartsuk. Van egy-két cím, ahová rendszeresen jártunk ki eddig is – mondta.

Hozzátette: orvosi igazolással lehetősége van mindenkinek, hogy a várostól kérje a háza előtti rész rendben tartását, mely egyébként az ingatlantulajdonosok feladata, de nincs annyi közmunkás, hogy azok mindenhová eljussanak.

– A mi önkéntes csapatunk azzal segít, hogy levágja a házak előtt a füvet azoknál, akik ezt kérik. Aki nem telefonon hív, az megállít az utcán vagy a Béke-telepi ABC-ben, ahová vásárolni járok. A Mester utcai játszótéren is sokan megkeresnek, ahol a gyermekemmel szoktunk játszani – vázolta, hogy hogyan érik el a környékbeliek. A képviselőt lakossági fórumokon és alpolgármesteri fogadóórákon is felkereshetik a lakosok.

Gyöngyösi Ferenc jóvoltából körülbelül 900 facsemetét ültettek el. – Volt egy telkem – melyet azóta eladtam, s ma már ház áll rajta -, ezen a barátaimmal működtettünk egy faiskolát és városszerte ezeket ültettük el. Amelyik képviselő a saját körzetébe szeretett volna fákat, az kapott is csemetéket. Sirkó Zoltán tanácsát kértem abban, hogy hová érdemes ezeket elültetni a mi körzetünkben, így jutott jó néhány a játszóterek környékére is. Korábban is foglalkoztam a „zöldrendezéses” csoporttal, majd alpolgármesterré választásom után ez a feladataim közé is bekerült – tette hozzá.

Gyöngyösi Ferenc az idén szeretné felújítani a Búza utca aszfaltját, ami akkor került a mai rossz állapotába, amikor a Rárósi út felújítása idejére ideiglenesen ide terelték át a forgalmat. De szeretné felújítani, az olvasókör szociális helyiségét is, ennek támogatásáról már a tavalyi képviselői alapjából rendelkezett.

A Dobó-Bíbó-Janáki utcai 118 szociális bérlakásnál is rendszeresen megfordul, itt szintén a képviselői alapja terhére rendelt el tavaly rágcsálóirtást.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!