Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

A tankerület (ál)kereszténysége

Portálunk is megírta már, hogy február 19-én szervezi a város az idei farsangi mulatságát a Hódtói Sportcsarnokban. Jelentkezni egyéni és csoportos kategóriában is lehet, bárkinek, idén nem az iskolai versenyekhez igazítják a jelentkezéseket. Az idei szervezés során az egyházi iskolákra való tekintettel szigorúan betartották, hogy a böjti időszakban már nem terveznek farsangi mulatságot. Éppen ezért a farsangi időszak utolsó vasárnapját célozták meg a városi farsang megrendezésével.

Pár éve hangzott el a Klebelsberg Központ intézményvezetőinek kinevezési ünnepségén az oktatás céljáról az akkori minisztertől, hogy: „azt szeretnénk, ha a gyerekek az ősi kultúra, értékrend, az európai és keresztény értékek mentén élnék le az életüket, abban, ami a magyarság elmúlt ezer évének gondolatiságát meghatározta.” Ehhez képest a vásárhelyi tankerület iskolái rendre nagyböjti időszakra szervezik az iskolai farsangot, majd kifogásolják, ha a városi rendezvényt korábbra szervezik.

A városi farsang szervezőit ért negatív kritikákat a városvezetés határozottan visszautasítja, elmondásuk szerint ha valaki keresztény értékeket akar képviselni, akkor vegye figyelembe a keresztény szokásokat.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!