Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

A csongrád-csanádi mentőcsapatok még maradnak Törökországban

A magyar és a nemzetközi mentőcsapatok többsége szombaton elhagyja Törökországot. A Hunor azonban itt marad és kitart és a következő napokban is ellátja a felderítési, kutatási és mentési feladatokat – fogalmazott az M1 helyszíni tudósítója az M1-en.

Lantos Csaba elmondása szerint a magyar mentőcsapat tagjai szinte házról házra járnak, és túlélők után kutatnak. Elmondta, a mentőcsapatok egyeztetésén elhangzott, hogy az utóbbi néhány órában nem sikerült senkit élve kiemelni a földrengés után maradt romok alól. Ez – a tudósító szerint – alátámasztja azt a vélekedést, miszerint a katasztrófát követő századik óra után már csodaszámba megy, ha valakit élve találnak.

Éjszakénként akár mínusz 6-7 fok is lehet, de mostanra a magyar csapat tábora kiépült, van fűtés, áram. Folyamatosan érkezik az ellátmány is a táborba, így az élelem, a víz és az üzemanyag is biztosított.

Mint arról hírt adtunk, az országos katasztrófavédelmi főigazgatóság Hunor nevű mentőszervezetének tagja Tátrai János, Maróthi Róbert és Süli Csaba csongrád-Csanád megyei tűzoltók.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!