Egyszeri, bruttó 50 ezer forintot kapnak a postások

Részmegállapodás jött létre a Magyar Postánál folyó bértárgyaláson, amely szerint a vállalat egyszeri bruttó 50 ezer forintos kifizetést ad a postai dolgozóknak addig is, amíg a bértárgyalások eredményre nem vezetnek – közölte Tóth Zsuzsanna, a Postás Szakszervezet elnöke az MTI-vel csütörtökön.

A szakszervezet közleményében azt í rta, az egyeztetést folytatják, céljuk az idei évre olyan béremelés, amellyel legalább nem csökken a postai dolgozók fizetésének reálértéke.

A Magyar Posta vezetése, a Postás Szakszervezet és a Magyar Postások Érdekvédelmi Szövetsége között létrejött részmegállapodás értelmében 2023. március 3-án minden postai munkavállaló bruttó 50 ezer forintos pénzjuttatásban részesül. Abban is megegyeztek a felek, hogy további 50 ezer forint kifizetéséről március 31-ig döntenek, ha addig nem születik meg a végleges bérmegállapodás.

A részmegállapodásban rögzítették továbbá, hogy a munkáltató 2023. október 31-ig a szakszervezetek kezdeményezésére megvizsgálja egy év végi egyszeri kifizetés lehetőségét is.

Vegyen velünk lendületet! 600×600 -3

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!