Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Állítólag már 50 ezren aláírtak a vásárhelyi földadó ellen

Mint azt több cikkben is megírtuk (például itt és itt), a földadót nem a gazdák fizetik, hanem a bérbeadók, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), valamint a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) aláírásgyűjtést indított ellene.

Ma Nyitrai Zsolt fideszes országgyűlési képviselő közölte, már több mint 50 ezren írták alá a kezdeményezésüket és nem állnak meg, folytatják az aláírásgyűjtést. Nyitrai úgy tudja, ,,Márki-Zay Péter földadóval sújtja a gazdákat Hódmezővásárhelyen, és más baloldali települések ugyanezt tervezik. Mindezzel a magyar gazdákat sarcolják meg, ráadásul az évszázad legsúlyosabb aszályát követően.” Szerinte a földadó az élelmiszerek drágulását is okozhatja.

Márki-Zay Péter már többször elmondta: Hódmezővásárhely előtt már kilencven másik település is bevezette ezt az adónemet. Hódmezővásárhelyen négy hektár alatt senkinek nem kell majd fizetnie földadót, ami azokra vonatkozik, akiknek több tízmillió forint értékű földjük van, amit nem használnak, hanem bérbe adnak.

A földadó mértékét egyébként pont Hajdúnánáson duplázták meg, amelynek a polgármestere a fideszes Szólláth Tibor és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara egyik alelnöke, illetve a hajdú-bihari agrárkamara elnöke.

A hódmezővásárhelyi önkormányzat a földadóból körülbelül 80 milliós adóbevétellel számol, s ezt a pénzt szociális segélyezésre szánja.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!