Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Fejes Péter: a körzetben élők igényeinek kell megfelelni

Fejes Péter a legjelentősebb tavalyi fejlesztésnek a 6. számú választókerületben a Mátyás utca végi, korábban elég rossz állapotban lévő játszótér felújítását és bővítését tartja. És nagy feladatnak a Réz és a Fény utcák rendbetételét.

– Ez lett a körzet legnagyobb játszótere is egyben – mondta. Hozzátette, hogy az volt a legborzasztóbb, hogy ezt a játszóteret a környéken élők sem tekintették sajátjuknak, hiszen korábban az egyes elemeit zsírral kenték le, illetve valaki(k) a csúszda alá és a homokozóba üvegcserepeket szórt(ak).

– Mostanra ez megszűnt, s a korábbinál kétszer nagyobb játszótér teljesen rendben van. Nem ilyen szép a helyzet azonban a Réz utcánál. Ahol kétéves huzavona van a csapadékvíz elvezetés megoldásával, új árkok ásásával kapcsolatban – sorolta. E probléma jól mutatja, nem fenékig tejföl a képviselő élete. – Ebben az évben lesz itt útfelújítás. A helyzetet egyébként megörököltem az elődömtől, az pedig az ő elődjétől, azaz a Réz utcaiak problémája nem új keletű és nehezen megoldható. Azt azonban az itt élők nem akarták elismerni, hogy a helyzetet jórészt ők okozták, hiszen egyes helyeken betemették az árkot. Igaz, volt, aki legalább az átereszeket a helyén hagyta. Olyan család is akadt, aki gondosan elvégeztette a vízelvezetést, ők az utca teljes felújítási tervét is megcsináltatták. De ludas ez ügyben vagy a tervező vagy a kivitelező is. Hogy ki, azt utólag már nem lehet eldönteni, de a víznek itt több helyen is felfelé kellene folynia, azonban az az Istennek sem akar! A Klauzál utcai csatorna nem bírja innen elvezetni a csapadékvizet. De ha végül a víz gyorsan elszivárogna annak következményeként kiszáradna az utca, az út, s majd megrepednének a házak. Azaz a helyzet egyik szempontból sem rózsás – mondta.

A képviselő még az idén szeretné megoldani a Fény utcai csapadék vízelvezetését is, és szeretné, ha megépülne a kutyafuttató, mely a Tesco mögötti területen nyújtana új távlatokat a környékbeli ebek (és gazdáik) számára.

Fejes Péter egyébként az előző esztendőben számos fát ültetett a választókörzetben, tavaly decemberben például a Bajcsy óvoda udvari bejárata előtt kettőt pótolt az onnét hiányzó négy közül. De nyolcvannyolcat ültetett a Németh László utcától befelé, a Rózsa utca aljáig tartó parkos területen.

– A korábbi faültetésekre egy 20-30 fős nyugdíjas csapat érkezett, erre azonban már annyi fiatal jött, hogy szinte sokan voltunk. Ami egyébként nagy élményt jelentett.

Képviselői munkájában szem előtt tartja, hogy olyan dolgokat karoljon fel, vagy olyanokban próbáljon segíteni, melyeket a körzetében élők igényelnek, szeretnének.  Nagyon sok apró példát is tud ezekre mondani. Ilyen például, hogy lakossági kérésre száraz lábbal is megközelíthetővé tették azt a telefonfülkét, mely a Mátyás utca végén áll, s a beszakadt járda miatt nem lehetett megközelíteni, de az Éva utcán is volt egy beszakadt, azaz sürgősen javítandó járdarész.

Fejes Péter napi-két három, a körzettel kapcsolatos telefonhívást is kap, s mert kismotorral jár, ezért sűrűn le is intik a vásárhelyiek. Legutóbb a gyermekkönyvtár kifestésére adott a képviselői alapjából 2 és félmillió forintot (s Mester János képviselő jóvoltából ezt 6 millióra egészült ki).

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!