Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Mától folytatódik az utcanévtábla csere

Most a Kertvárosban és Kishomokon cserélnek vagy pótolnak 185 olvashatatlanná vált, kifakult, megrongálódott vagy egyszerűen eltűnt utcanévtáblát. A címlapképen cserére szorult tábla.

Idén is folytatódik a vásárhelyi utcanévtáblák 2020-ban megkezdődött cseréje. Ma délelőtt a Rezeda utca déli (a Pákozdy Ferenc utcai) sarkán cserélték újra az ott már szinte olvashatatlanná fakult táblákat.

A régi – a feliratot már csak nyomokban tartalmazó táblát a kerítésen tartó drótok kitartóbbak voltak mint a Rezeda utcát jelölő betűk, a szakemberek ugyanis alig bírták őket eltávolítani. Az újakat már műanyag kábelkötözővel rögzítették.

Ez pedig az új. Szokatlan, hogy jól olvasható…

– 2020-ban nyolcszáz, 2021-ben szintén nyolcszáz táblát cseréltünk le, Tavaly pedig valamivel kevesebbet – tudtuk meg Blaskovics Kristóftól. A polgármesteri hivatal városüzemeltetési csoportja ügyintézője hozzátette: a táblacserék oka, hogy azok az idők folyamán vagy olvashatatlanná váltak, vagy kifakultak a napfénytől vagy egyszerűen eltűntek.

– Jelenleg ott tartunk, hogy Tabán, Tarján és a Kincses-telepi városrész van hátra. Most cseréljük az új-kishomoki és a kertvárosi táblákat, illetve néhányat az Ady Endre utcán és környékén. Ami most 185 utcanévtábla cseréjét jelenti.

A táblacsere az utóbbi években jelentősen megdrágult, a mostaniak darabja nettó ötezer forintba került, duplájába, mint az előző években.

– Eddig körülbelül kétezer táblát cseréltünk ki, ezek ára nettó ötmillió forint volt. Hátra van még ezer tábla cseréje a külterületiekkel együtt, s ezek szintén ötmillióba kerülnek majd – tette hozzá.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!