Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Koszovóba készülnek a hódmezővásárhelyi katonák

Hamarosan megkezdi féléves külszolgálatát az MH KFOR Kontingens 28. váltása, amelynek gerincét a hódmezővásárhelyi gyalogdandár adja. A Zrínyi Miklós laktanyában február elsején, szerdán tartott kibocsátó ünnepségen Lőrincz Gábor dandártábornok, az MH Szárazföldi Parancsnokság parancsnoka szólt a kiutazó állományhoz – számolt be róla a honvédség oldala.

Az MH KFOR Kontingens 28. váltása lesz az első, amelyet az idén január elsején megalakult MH Kinizsi Pál 30. Páncélozott Gyalogdandár indít útjára.

A hódmezővásárhelyi honvédek mellett természetesen a Magyar Honvédség több, mint húsz alakulatának katonája is tagja a kontingensnek, de vitathatatlan, hogy a váltás gerincét a honvédség legújabb dandára adja majd. Lőrincz Gábor dandártábornok, az MH Szárazföldi Parancsnokság parancsnoka örömének hangot adva gratulált a gyalogdandár állományának, amiért a patinás hódmezővásárhelyi alakulat ismét elfoglalja méltó helyét a Magyar Honvédség kötelékében.

A kibocsátó ünnepségre közel 400 fős váltás sorakozott fel.

A parancsnok arra kérte a kiutazókat, hogy nagyon figyeljenek oda egymásra és a változó biztonsági környezetből fakadó kihívásokra:

„Kérem és elvárom önöktől, hogy a feladatukat maximális szakmaisággal és rendkívül nagy katonai fegyelemmel lássák el.”

vmc_kozlemeny

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!