Úgy fizet évi 23 milliót a postanyitásért Makó, hogy decemberben 373 millióval tartozott a beszállítóknak

Egy hete nem válaszol arra a kérdésre a makói önkormányzat, mire költi a 150 milliós rezsitámogatást, amit január elején a kormánytól kapott.

Makó 18 hónapra kötött szerződést az Magyar Posta Zrt.-vel, hogy újra kinyithasson a helyi kisposta. Évi nettó 23 millió forintot fordít erre a célra, emellett város az ingatlan bérleti díját is elengedi. Az Átlátszó közérdekű adatigénylésben kért tájékoztatást arról, hogy mivel Makó megszorítások mellett döntött októberben, 2022-ben mennyi lejárt tartozása volt az önkormányzatnak.

A válasz szerint múlt év végén a településnek 373 millió forint lejárt tartozása volt, amellyel 0-90 nap közötti késésben volt a szolgáltatók felé. Továbbá 1,3 millió forintnyi olyan elmaradása volt, aminek kifizetésével 181-360 napja (6-12 hónap) csúszott.

Makó január elején 150 milliós központi támogatást kapott a megemelkedett energiaköltségek miatt. A Délmagyarország szerint a helyi lakosságot érdekli, hogy mire költik a pénzt. A lap egy hete megkereste a polgármesteri hivatalt, de nem nem kapott választ.

Vegyen velünk lendületet! 600×600 -3

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!