Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Szegények és gazdagok is dolgoznak a népért

Vagyonbevallások Orbán Viktortól Gyurcsány Ferencen át Jakab Péterig. Kiderült, még őstermelő miniszteri helyettes is ül a parlamentben.

Orbán Viktor miniszterelnök 13 millió 997 ezer forintos megtakarítással rendelkezik (a feleségével közös számlán tartja) – olvasható a vagyonnyilatkozatában, ahogy az is, hogy a budapesti XII. kerületben továbbra is fele részt tulajdonosa egy 233 négyzetméteres társasháznak és egy 21 négyzetméteres pincének, illetve annak a felcsúti háznak, mely közvetlen a Pancho Aréna mellett áll.

Nagyértékű ingóságot nem vallott be, ahogy értékpapírt és autót sem. És a Fidesz pártelnökségi munkáját térítésmentesen végzi.

Gyurcsány Ferenc, a DK pártelnöke már jóval tehetősebb a vagyonbevallása szerint, mint a miniszterelnök, hiszen – bár semmilyen járműve sincs, de 461 millió 132 ezer 944 forintja igen. És nem is akármilyen helyen, hanem állampapírban tartja. De tartozik is banknak 631 millió 750 ezer forinttal és még 13 millióval.

Hadházy Ákos vagyona egy 30 négyzetméteres bécsi lakással gyarapodott, igaz annak csak felerészben a tulajdonosa. Szekszárdi lakása és a fácánkerti szőlője van, de a korábbi autóit valószínűleg eladta, mert a korábbi vagyonnyilatkozatában egy Skoda Kodiaqot, egy VW Caddyt és egy Trabant kombit is feltüntetett. A mostaniban ezeket azonban nem sorolta fel. Banknak és magánszemélyeknek azonban milliókkal tartozik.

Tízmillióval növelte vagyonát Novák Katalin köztársasági elnök, akinek a tavaly augusztusi vagyonbevallása szerint még 32 millió forint volt a számláján, tavaly november elsején ez már 42 millióra hízott. Az elnökasszony ingatlanjai száma nem változott nyolc ingatlanja van Budapesten, Szegeden és Balatonlellén. Az egyik lakását bérbe adásáért havonta 200–500 ezer forint közötti összeget kér el.

Matolcsy György jegybanki elnök örökölt egy 28 négyzetméteres csopaki üdülőt, de megvan a balatonakarattyai háza és telke is. Vagyona 118 millió forintnyi államkötvénnyel és 100 millió forint takarékbetéttel nőtt. S van egy 19 millió forint számlakövetelése is.

Jakab Péternek úgy tűnik semmilyen sincs. Még a Nép Pártján Mozgalom – Magyarország Egyesület elnöki teendőit is díjazás nélkül látja el. Tavaly pedig még volt a nevén egy 106 négyzetméteres miskolci ingatlan.

Farkas Sándor, a szentesi térség képviselője, miniszteri helyettes is tehetős. Vagyonnyilatkozata szerint ugyanis a fél, szentesi családi háza és 368 négyzetméteres beépítetlen területe mellett van például Fábiánsebestyén külterületén egy 1992-ben a kárpótlás-vásárlás során szerzett 113 hektáros földje. De egy 2011-ben vett motorcsónakkal is szelheti a habokat. Takarékbetétben 31,7 millió forintot tart, de van 128,6 milliós hitele. És őstermelőként tünteti fel magát.

Németh Szilárd rezsibiztos fele részben tulajdonosa egy budapesti családi háznak és negyed részben a budapesti szövetkezeti lakásnak. Negyedrészben birtokol egy fővárosi gyümölcsöst. Autója, motorja, busz, vízi vagy légi járműve nincs. Vagy viszont egy nyugdíj és egy biztosítási kötvénye, amibe folyamatosan fizet be. 13,4 millió forint megtakarítással rendelkezik, és több, mint 3 millió egyéb pénzkövetelése is fennáll.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!