Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Merész tervekkel vágott bele 2023-ba a Hódmezővásárhelyi Box Klub

Új év, és maradnak a remények. A reményeket pedig ígéretre szokták váltani a vásárhelyi fiatal ökölvívók. Nem lesz ez másként idén sem, Szalkai Edina a klub vezetője beszámolt a tervekről, az új igazolásokról és a soron követkető megmérettetésekről is.

Jelenleg az alapozás zajlik a Hódmezővásárhelyi Box Klubnál, ami főként az erőnlét növelését hivatott szolgálni. Ez az időszak mindig a versenyek előtt van jóval, hiszen a ringbe lépés előtt már hetekkel csak technikáznak a sportolók. Az első nagyobb verseny, ahol ringbe lépnek a helyiek Budapesten lesz márciusban. Itt az ifi versenyzők lesznek a fókuszpontban a 17-18 éves korosztály. Erre Acsai Vivien is keményen készül, neki nem csak az év, de első komolyabb meccse lesz ez. Ő tavaly mutatkozott be Kecskeméten egy emlékversenyen, ahol ellenfelét az első menetben harcképtelenné tette.

Áprilisban egy szintén rangos versenyre készülünk az Utánpóótlás Magyar Kupára, ez a régi Diákolimpia elnevezése volt. Itt a serdülők és a juniorok lépnek majd a szorítóba. Hegyi Dominik, aki oszlopos tagja a klubnak, szinténkoncentráltan készül. Csuka Eszter aki egy korcsoporttal fejjebb indul juniorban, szintén hajt épp úgy, mint Cseh Katalin.

Ajtai Brendon juniorként mutatkozik be ezen a kiemelt versenyen. Ő is kipróbálta már magát Kecskeméten, ahol a 2.menetben döntőfölénnyel végezte be a csatát. Testvère Ajtai Dominik is elindul. Vannak nagyon ügyes kicsik is, akik igazi harcosként ütik a zsákot a teremben. A klub vezetője kiemelt Szabó Dánielt, aki 9 éves, Ajtai Kevint 8, aki éves, Kis Tamást, aki 9 éves.

Májusban második alkalommal rendezi majd meg a vásárhelyi klub a Szalkai László emlékversenyt.

Ez a sport minden korosztálynak ajánlott. Van az 50-es korosztályból, aki évek ta jár: Botka Árpád, az egészsége megóvására .Példamutató, hiszen úgy érzi majd kicsattan a mozgás miatt. A kondiciója pedig a fiatalokat is meghazudtolja.

-teszi hozzá zárásként Szalkai Edina.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!