Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Fekvenyomó versenyt rendeztek a Cseresnyés Kollégiumban

A Hódmezővásárhelyi SZC Cseresnyés Kollégium konditerme múlt héten ideiglenesen az aulába költözött, ahol a már hagyományosnak mondható fekvenyomó verseny helyszínének adott otthont – tájékoztatta a Vásárhelyi Médiacentrumot Horváthné Ruzsa Anita, a kollégium igazgatóhelyettese.

Fiúk és lányok egyaránt összemérték erejüket, így a kollégium egyik legnépszerűbb szakköre a Kiss Pál és Fehér Zsolt pedagógusok által irányított kondi szakkör. A hölgyeknek 15 kg-os súlyt kellett minél többször kitolniuk. Náluk a következő sorrend alakult ki:

  1. hely: Barta Éva
  2. hely: Kaprálik Antónia
  3. hely: Polgár Vanessza

Antónia elmondta, hogy nagyon sokat készült erre a versenyre, hetente négyszer megfordul a konditeremben. Tavaly még csak kívülről szemlélte a viadalt, akkor határozta el, hogy idén ő is részt fog venni. Megtapasztalta, hogy egy dolog az edzésen jól teljesíteni, de teljesen más a versenyen elérni a kívánt szintet. A márciusra tervezett kollégiumok közötti sportnapon Antónia 100 kitolást céloz meg.

Fotó: Hódmezővásárhelyi SZC Cseresnyés Kollégium

A fiúknak az általuk kiválasztott súlyt kellett kinyomniuk. Hatan döntöttek úgy, hogy összemérik tudásukat. A képzeletbeli dobogó három fokára a következő fiatalemberek állhattak:

  1. hely: Rekiczki Gusztáv
  2. hely: Rumi István
  3. hely: Máté László

Gusztáv évek óta verhetetlen a kollégiumban. Ő is az általa „nagyszerű konditeremnek” titulált szakköri helyiségben készül. Azért kedveli ezt a versenyt, mert szereti megmérettetni magát. Úgy érzi, túledzette magát, nem pihent rá a versenyre, izomlázzal érkezett, és sajnos a savasodás szabott gátat a 100 kg-os kitolásnak. Mindenképpen képviselni fogja a kollégiumot tavasszal a sportnapon. Azoknak, akik idén nem mertek még jelentkezni azt üzeni, hogy álljanak bele a munkába, eddzenek keményen, erősítsék az akaraterőt és a fizikális erőnlétet, higgyenek magukban és bizonyítsanak!

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!