Vegyen velünk lendületet! 970×250 -1

Húsz perc alatt kiosztották a száz adag ingyen ételt

Rengetegen helyben fogyasztották el, de ma délben sokan hazavitték a Csúcsi Olvasókörből a paprikás krumplit, a Mindenki Magyarországa Mozgalom és a Tiszta Vásárhelyért Egyesület ingyenes ételosztásán.

– Nagyon jó ötlet volt ez az ételosztás, hiszen rá vannak szorulva az emberek – mondta Hódi Ferenc. – Ezek miatt a kis fizetések miatt muszáj az ilyeneket elfogadni – tette hozzá Nagy Zoltán Pál, miközben ma délben mindketten a Mindenki Magyarország Mozgalom és a Tiszta Vásárhelyért Egyesület közös ingyenes ételosztására vártak a Csúcsi Olvasókörben.

Nem kellett sokáig, hiszen a gőzölgő kondérban hamarosan megérkezett az étel, melyet feleségével és segítőikkel együtt Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarország Mozgalom elnöke osztott ki, mindenkinek bőségesen szedve a sűrűjéből.

Márki-Zay Péter kötényt kötött s maga osztotta ki az ételt

Azok kapták meg először, akik helyben fogyasztották el, majd azok, akik haza akarták vinni az ételt. A két kondérnyi, összesen száz adagra akkora volt az igény, hogy azt mintegy húsz perc alatt ki is osztották, vele a kenyeret és a savanyúságot is. Sőt a kisgyerekeseknek édességgel is kedveskedtek. Akinek pedig ruhára volt szüksége, az sem távozott üres kézzel.

Sokan áldást kértek a szervezőkre és az ételt osztókra, de akadt olyan is, aki repetát kért és kapott.

– Nagyon kicsi, még ötvenezer forint sincs a nyugdíjam, és nem is dolgozom, ráadásul teljesen egyedül maradtam, a rezsit meg fizetni kell, így jól jön ez az étel – mondta Füvesi János, aki akkurátusan meregette a kanalát az ételbe.

Füvesi Jánosnak jól jött az étel

Szabó Margit, a helyi Kossuth Kör egyik tagja azt mondta, azért szervezték az ételosztást, mert úgy gondolták, nagyon sokan éheznek a városban. – Ezt tapasztaljuk abból, hogy nem győzzük töltögetni az Andrássy és a Petőfi utcák sarkán lévő adománydobozunkat. Ezért gondoltuk, hogy megetetjük őket egy ilyen egyszerű étellel, mint a paprikás krumpli.

A kiosztott étel alapanyagait adományokból vásárolták, az ebédnek valót Sipos Róbert, profi főzőmester készítette.

– A mai ételosztást a Mindenki Magyarországa Mozgalom Kossuth Köre hirdette meg, s látszik, hogy igény lenne rá, hiszen már kérdezték, hogy mikor lesz ilyen legközelebb – mondta Márki-Zay Péter. Azt is elmondta, nagyjából pontosan becsülték meg az igényeket, a paprikás krumpli teljesen el is fogyott.

Vegyen velünk lendületet! 600×600 -3

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!