Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Kongott az ürességtől a tram-train péntek este

Bár február 4-től a munkanapok reggeli és délutáni csúcsidőszakában 20 percenként közlekednek a tram-train járatok, jelenleg sem mindig kihasználtak a Szeged és Hódmezővásárhely között közlekedő járatok.

Az egyik olvasónk által beküldött fotón jól látszik, hogy a péntek este fél 8-kor Vásárhelyről indult járaton alig voltak utasok. A fénykép küldője szerint összesen hárman voltak a szerelvényen. Február 4-től egyébként Szegedről Hódmezővásárhelyre munkanapokon 5:20-tól 8:20-ig és 13:20-tól 17:20-ig, Hódmezővásárhelyről Szegedre pedig 5:50-től 8:27-ig és 13:30-tól 17:27-ig 20 percenként járnak majd a vasútvillamosok.

Azért, hogy az utasokat a vasútvillamos felé irányítsák, egyszer már változtattak az érintett autóbuszjáratok menetrendjén, ám valószínűleg ez nem hozta meg a várt eredményt. Most újabb menetrendváltozást jelentett be a Volánbusz, így a járatok a sűrűbben induló tram-train-ekhez igazodnak majd. A tram-train beruházás részben uniós támogatással valósult meg, így bizonyos feltételeknek kell megfelelni, ami vonatkozik az elvárt utaslétszámra is.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!