Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Varga Éva az Eötvös legszebben beszélő diákja

Évről évre színvonalasabb az Eötvös Kazinczy-versenye. Az ideit szerdán rendezték.

A magyar szakos kollégák minden évben felkészítik tanulóinkat a szép magyar beszéd versenyre. Itt döntik el oktatóink, ki érdemes arra, hogy a megyei megmérettetésen is részt vegyen. Hagyományosan a hasonló próbatételeken fedezzük fel iskolánk azon tehetségeit, akik később bemondó, konferáló szerepben szoktak feltűnni iskolai eseményeinken.

Az idei helyszín január 25-én a könyvtár volt. Minden évfolyamból és ágazatból voltak induló versenyzők, a magyar szakos oktatók nagy örömére. A zsűri tagjai Bacsó Ilona, Gregus Anna és Oláh Attiláné tanárnők voltak. A résztvevőknek egy szabadon választott és egy kötelező szöveget kellett felolvasniuk. A szabadon választott szövegek változatossága és szép tolmácsolása jelezte, hogy a versenyzők alaposan felkészültek a megmérettetésre. A kötelező szöveg már nagyobb kihívást jelentett.

Feszülten figyelték a többiek produkcióját a versneyzők

Összességében elmondható, hogy az előző évekkel összevetve tanulóink rendkívül jól teljesítettek. Az indulók oklevelet és tárgyjutalmat kaptak. Hosszas számolgatás és egyeztetés után a zsűri tagjai az első három helyezést döntötték el: I. Varga Éva 12. A, II. Asztalos Anna 11. B, III. Vajna Kitti 12. C. 

Évi és Anna képviselik iskolánkat a megyei versenyen. A felkészüléshez kitartást és sikeres szereplést kívánunk a nyerteseknek, minden résztvevőnek szívből gratulálunk! – írta portálunknak küldött levelében Bacsó Ilona, szervező

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!