A DK szerint nemzeti sorstragédiával fenyeget az Orbán-rendszer

Ha Orbán Viktor miniszterelnök egyetlen egy lépéssel is közelebb viszi Magyarországot ahhoz, hogy az uniós tagságunk megszűnjön, „milliónyian leszünk kint az utcán” – reagált Dobrev Klára a kormányfő korábbi kijelentésére.

A Demokratikus Koalíció EP-képviselője online sajtótájékoztatóján közölte, hogy pénteken került nyilvánosságra „az a felvétel”, ami egy zártkörű sajtóbeszélgetésen készült. Ott Orbán Viktor miniszterelnök Dobrev Klára megfogalmazása szerint „szó szerint azt mondta”, hogy „nem akarnám Magyarországot az EU-ban”.
Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott: 2023 januárjára, 12 évnyi teljhatalom után az Orbán-rendszer odáig jutott, hogy nemzeti sorstragédiával fenyeget, pusztán azért, hogy a hatalmát megtartsa. Nem érdekli, hogy uniós tagságunkról népszavazáson sok millió magyar döntött, nem érdekli, hogy uniós tagságunk évtizedek óta, pártpolitikától függetlenül, milliónyi magyar szándéka és akarata. Semmi nem érdekli, csak egyetlen egy dolog, hogy megőrizze a hatalmát – jelentette ki Dobrev Klára. Az árnyékkormány nem fogja engedni, hogy Magyarországgal ekkora tragédia történjen – szögezte le.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!