Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Toronyfelújítás: teljesen megszűnt az átjárás a városháza előtt

Felállványozták a városháza jobb oldali erkélyét, ezért el is kerítették a városháza előtti területet, így ott már egyáltalán nem lehet közlekedni, se gyalog, se semmiféle járművel.

Alaposan meghökkent, aki nagy buzgalommal hajtott a kórház felől a városháza felé, ugyanis a Zrínyi utca 9-nél – ha nem megszokásból vezetett – egy zsákutca táblát pillantott meg. Nem véletlen, hiszen immár az erről érkezők számára megszánt az a lehetőség, hogy behajtsanak a városháza elé, hogy beálljanak annak a parkolójába. Ugyanis a toronyfelújítás következő lépéseként ma reggelre – biztonsági okokból – teljesen elkerítették a városháza főbejárata előtti útszakaszt, lévén, a bal oldali után, immár a jobboldali erkélyrészt is felállványozták.

Aki arra közlekedik, az azonban a (városháza és a gimnázium közti) Tóth József utcára behajtva továbbra is megkerülheti a városházát, vagy továbbmehet a Hősök terén keresztül a dr. Imre József utca felé.

A Nyizsnyai Gusztáv utca sarkánál ki is tették a zsákutca táblát.

A Zrínyi utca Nyizsnyai utca és a Kossuth tér közti szakasza zsákutcává vált

A gyalogosok pedig – ha a belváros felől érkeznek – továbbra is az utóbbi időkben megszokott rend szerint, a Városháza utcai oldalbejáraton át juthatnak be a polgármesteri hivatalnak helyt adó épületbe.

Mint arról korábban beszámoltunk, a városháza tornya felújítását annak életveszélyes állapota miatt kezdték el. A kivitelezési munkálatokra kiírt nyíl közbeszerzési eljárást százmillióval kedvezőbb ajánlatával a Z-Door Zrt. nyerte el. Kendi Imre cége nettó 257 milliós ajánlatával nyert.

A kivitelezést egyébként – az októberben aláírt szerződés szerint – idén októberre kell befejeznie.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!